До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших виставок серпня у Києві та Львові

Понад 100 творів Марії Примаченко у Львові, чудова кераміка легендарної мисткині Неллі Ісупової у Києві та персональний проєкт Віталія Кравця, створений під час повітряних тривог ми зібрали найцікавіші виставки серпня, що пройдуть у Києві та Львові. Завітайте в музеї та галереї, приділить час і увагу українському мистецтву.

Виставка Марії Примаченко

З 28 липня по 30 вересня, в Національному музеї імені Андрія Шептицького, Львів

Реклама
"Сині волошки Дарую Україні" 1992; Марія Примаченко, з колекції Едуарда Димшиця

Весь серпень і вересень у Львові показиватимуть велику виставку Марії Примаченко. До експозиції увійшли близько ста творів яскравої представниці "наївного" мистецтва Марії Примаченко з колекції київського мистецтвознавця, академіка Едуарда Димшица. Дослідник збирав їх упродовж останніх тридцяти років. Більшість робіт він придбав у родини художниці, в її батьківській оселі в селі Болотня. Переважна частина експонованих композицій репрезентує пізній період творчості мисткині, останнє десятиріччя її життя. Відвідувачі матимуть змогу поринути у фантастичний світ дивовижних істот, звірят, птахів, квітів.

"Анатомія Безхребетних"

З 28 липня до 21 серпня в галереї "Дукат", Киів

"Анатомія безхребетних" – персональна виставка художника, графіка Віталія Кравця. До проєкту ввійшло 26 робіт митця, які він створив під час повітряних тривог за останні кілька місяців. Робота за графіком повітряних тривог стала для художника певною сублімацією переживань, а згодом вилилася в маштабну, змістовну та дещо іронічну серію графічного живопису.

"Коли віра зрушує гори"

До 9 жовтня в Pinchuk Art Centre, Київ

Перша виставка з часу повномасштабного вторгення, отримала символічну назву "Коли віра зрушує гори". Це масштабна групова виставка з участю понад 45 українських та міжнародних митців і мисткинь, яку організовано спільно з антверпенським Музеєм сучасного мистецтва М НКА. Вона репрезентує роботи сучасних зірок бельгійського мистецтва — Яна Фабра, Берлінде де Брукере, Франсіса Аліса. Назва апелює до відомого перофрмансу художника Франсіса Аліса, у якому можна побачити, як понад 800 людей разом зрушують гору.

"Альфред Потоцький: особистість, рід, історія". Виставка одного твору

З 29 липня по 25 вересня, Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького

Цього року виповнюється 205 років з дня народження коллекціонера та мецената Альфреда Потоцького, завдяки якому у Львові є чудова будівля палацу Потоцьких. З нагоди цієї дати портрет Альфреда ІІ Юзефа Потоцького (1822–1889), пензля львівського художника Александра Рачинського, повернеться до резиденції. Особистість одного з найзаможніших і найвпливовіших магнатів Східної Галичини ХІХ ст. захоплює високою культурою, шляхетністю й любов'ю до мистецтва. Ліберальний консерватор і монархіст, клерикал, прихильник польсько-української співпраці, якого шанували навіть вороги, досягнув блискучих політичних та адміністративних успіхів. Виставка розкаже про створення легендарного портрету та вклад Потоцького в українську культуру.

"Осяйний простір". Виставка Неллі Ісупової

З 22 липня до 30 серпня, Київська картинна галерея

У Києві розпочалася виставка однієї з найвідоміших українських керамісток, легендарної мисткині Неллі Ісупової. Вона працює в галузі монументального та декоративно-прикладного мистецтва і є засновницею відомої української мистецької династії, її діти – відомі українські художники Сергій та Ілля Ісупов. У 60-х роках Неллі Іспова працювала на відомому Васильківському майоліковму заводі, а її чудернацькі вироби – посуд та декоративні предмети – сьогодні можна знайти не лише в колекціях Музею декоративного українського мистецтва і Музею Гончара, в галереях "Триптих" та "ЦеГлінаАрт", а також в багатьох українських родинах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.