До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 музеїв, які відкриються 2019 року

Від чудових національних музеїв до ультрасучасних культурних просторів – Vogue UA вибрав 5 найцікавіших проектів, які запрацюють 2019 року.

The Humboldt Forum, Берлін

The Humboldt Forum – це довгоочікуваний проект вартістю 675 мільйонів доларів, який може похвалитися тим, що "створює в центрі міста цілий новий культурний район". Його називають "німецьким еквівалентом" Британського музею, одного з головних і найбільших культурних просторів у світі. Нова будівля, яка буде у реконструйованому Берлінському міському палаці на Музейному острові, об'єднає етнологічний музей Берліна і Музей азіатського мистецтва.

Реклама
Національний музей Катара, Доха

Відомий французький архітектор Жан Нувель продовжує залишати свої сліди на художній сцені Аравійського півострова. Після відкриття його Лувру Абу-Дабі 2017 року, в Досі збираються відкрити Національний музей Катару. Комплекс розтягується навколо історичного палацу шейха Абдалли ібн Джасіма Аль Тані (сина засновника сучасного Катару), який був відновлений в межах проекту. У музеї будуть представлені роботи культурної спадщини країни, які розмістять у просторі площею понад 50 тис. кв. метрів. Його цікава форма зі зчепленими дисками, покритими бетоном пісочного кольору, натхненна формами кристалічних кластерів, відомих як "пустельні троянди".

Великий єгипетський музей, Ель-Гіза

810 мільйонів доларів виділили на реалізацію цього проекту. Великий єгипетський музей повинен стати альтернативою переповненого музею в центрі Каїра. Він розташований менш ніж в 5 кілометрах від пірамід Гізи і займає аж 130 000 квадратних метрів (для порівняння, Музей мистецтв Метрополітен становить близько 186 000 квадратних метрів). Терміни будівництва музею теж були досить великими – його фундамент був закладений ще 2002 року. Комплекс може вміщати 15 000 відвідувачів в день, які будуть входити в виставкові простори по "парадних сходах", хронологічній інкапсуляції давньоєгипетської історії, представленої 87 статуями і архітектурними елементами.

Центр Помпіду в художньому музеї West Bund, Шанхай

Британський архітектор Девід Чіпперфілд спроектував невисокий комплекс будівель на Шанхайській набережній, який з'єднує район Сюйхой з історичним Вайтанем. Китайський Центр Помпіду – це три головні галереї, розташовані на вершині центрального вестибюля з триповерховим атріумом. Однією з головних особливостей проекту є внутрішній двір – він містить вікна з переробленого скла, крізь які відкривається вид на річку Хуанпу. Головна ідея співпраці між Центром Помпіду і West Bund Group – зміцнення "культурних відносин між Францією та Китаєм".

The Shed, Нью-Йорк

Проект вартістю 550 мільйонів доларів, який вважається "найбільшим культурним стартапом Америки", нарешті відкриє свої двері цієї весни. Будівля з площею майже 20 000 квадратних метрів, має цікаву особливість. Протягом деякого часу висувні даху були особливістю дизайну спортивних стадіонів, але The Shed, мабуть, є першим культурним простором, в якому реалізована така техніка. Його рухлива "оболонка" може бути розкрита, щоб створити відкритий простір площею майже в 2000 квадратних метрів. У головній будівлі також буде простір для виступів і дві великі галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.