До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навколо світу: 5 найкращих подій літа

Від концерту Бьорк в шведському кар'єрі до еротичних картин Клімта, Шиле і Пікассо – п'ять найкращих подій цього літа.

Арт Базель

З 14 по 17 червня, Базель

Реклама

4 000 художників і 290 галерей беруть участь цього року в ярмарку Art Basel в Швейцарії. Серед найбільш очікуваних подій – персональні виставки Етьєна Мартена, французького скульптора-абстракціоніста, і Матіса Альтманна, який робить скульптури з будівельних матеріалів і міркує про хаос, що залишає після себе людина.

Тур Бьорк

14 липня, Далхалла (Реттвік), Швеція

Концертний тур з новим альбомом Utopia Бьорк почала незвично: у квітні провела дві відкриті репетиції в Рейк'явіку, своєму рідному місті. Сам тур почнеться в травні і триватиме до липня: разом з Бьорк виступить ансамбль з семи ісландських флейтисток і британський перкусіоніст Ману Делаго. Найдивовижніший виступ – 14 липня в шведському Реттвіку: Бьорк відіграє концерт в амфітеатрі, розташованому в покинутому вапняковому кар'єрі.

Театральний фестиваль в Авіньйоні

З 6 по 24 липня, Авіньйон, Франція

Від Парижа до Авіньйона – всього три години їзди. У липні тут, на території знаменитого Папського палацу, відбудеться головний театральний фестиваль світу. Цього року не можна пропустити: давньоримську трагедію "Фієст" в постановці Тома Жоллі, найперспективнішого режисера Парижа, який цього сезону дебютував в "Опері Гарньє"; танцювальну постановку Саші Вальц і спектакль нормандського режисера Давида Боба "Дами, панове і всі інші", присвячений заарештованому в Росії режисерові Кирилу Серебренникову.

"Одержимість" в Метрополітен-музеї

З 3 липня по 7 жовтня, Метрополітен-музей, Нью-Йорк

50 еротичних картин Клімта, Шиле і Пікассо – в центрі виставки "Одержимість" в Метрополітен-музеї, всі герої якої, за рідкісними винятками, оголені. Роботи надані фондом Скофілда Теєра – американського магната і видавця, який придбав більшу частину картин у Відні, де в 1920-і роки був пацієнтом Зигмунда Фрейда.

"Зустрічі в Арлі"

2 липня – 23 вересня, Арль, Франція

Щороку французький Арль приймає найвідоміший фотофестиваль Les Rencontres d'Arles ("Зустрічі в Арлі"). Тема цьогорічного – життя суспільства в епоху цифрової революції. У центрі уваги – локальні історії. Так, австрійські фотографи Крістоф Драйгер і Гейдрін Гольцфейнд представлять репортаж про Ауровіль – знамениту індійську комуну, учасники якої ось вже 40 років живуть поза політикою і релігією, а архітектор і фотограф Сайон Велес – фотопроект про буддійського ченця Матьє Рікара, найближчого соратника нинішнього далай-лами .

Текст: Дарія Слободяник

Фото: Getty images/Global images Ukraine, William Wegman, Christophe Raynaud de Lage, The Metropolitan Museum of Art.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.