До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися: найкращі виставки березня

У Києві розпочався сезон великих виставок: цінителям доведеться курсувати між "Мистецьким Арсеналом", PinchukArtCentre і невеликими галереями, щоби побачити найцікавіші роботи сучасних українських художників.

"Більше, ніж скульптура"

В Art Ukraine Gallery З 7 березня по 7 квітня

Реклама

<b>скульптура – арт-юкрейн</b>

У новому просторі ART UKRAINE GALLERY відкрили великий скульптурний проект, в якому мистецтво об'єднали з технологіями доповненої реальності. Серед учасників і молоді художники – Юлія Бєляєва, Марта Вощук, Роман Мінін, і зірки – Дмитро Дульфан, Дмитро Грек. Скульптури художників на виставці доповнені віртуальними елементами. "Можлива глобалізація і постійна присутність нас всіх онлайн – це лише швидкоплинна тенденція цього дня. Але вона, без сумніву, існує, змінює сприйняття сучасності і ставлення до мистецтва", – розповідає куратор виставки Дарина Момот.

"FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х."

У Мистецькому Арсеналі з 1 березня по 6 травня

Відеоперформанс "Чорне дзеркало" Олександра Гнилицького

"Дев'яності роки в українському мистецтві минули під знаком медіаарту. Спочатку для художників це було забавою, експериментом, але через роки стало мейнстрімом", – розповідає про виставку "FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х " її куратор Олександр Соловйов, який був свідком цього процесу. Від перших резонансних відеоекспериментів Олександра Гнилицького в стінах Паркомунни до перформансів Олександра Ройтбурда, які народилися в Одесі і мали продовження на Венеціанській бієнале, а потім і в стінах знаменитого музею MOMA – виставка охоплює десять років і більше 100 робіт українського мистецтва. Дивитися, слухати, чим жили художники в неспокійні 1990-ті – страшенно цікаво.

Влада Ралко "Резерв"

У Київській картинні галереї з 28 лютого по 18 березня 2018

<b>выставки – влада ралко</b>

Влада Ралко – художниця елегантна, благородна, і її живопис такий же – тонкий, осмислений, складний. Увесь березень у Київській картинній галереї (колишній Російський музей – прим.) можна побачити її новий проект "Резерв", над яким художниця працювала весь 2017 рік в одній з резиденцій в Каневі. У епіграфі до виставки винесена фраза з випуску новин: "Відео містить елементи жорстокості. Перед тим, як показати, ми повинні його обробити", а сама художниця в цьому проекті міркує про буденність, з якої сьогодні ніби з’являється все незручне, зайве або несхоже.

Виктор Сидоренко "Набуття суб’єктності"

У Voloshyn Gallery з 27 лютого по 8 квітня

<b>сидоренко 123</b>

Новий проект відомого українського художника Віктора Сидоренка, учасника Венеціанської бієнале, представлений у Voloshyn Gallery. У проекті "Набуття суб'єктності" художник повертається до тем, якими займається все життя, – пам'яті, самоідентифікації в сучасному світі, радянської спадщини і її впливу. Виставка дуже ефектна: на величезних мальовничих полотнах зображений напівроздягнений герой – загадкова людина, що постійно перебуває у русі, долає метаморфози і йде вперед.

Виставка 20 номінантів на премію PinchukArtCentre 2018

В PinchukArtCentre с 23 февраля по 13 мая

<b>pinchuk-march</b>

У PinchukArtCentre відкрили виставку номінантів на премію 2018 року, в якій взяли участь 20 художників з усієї України. Складні інсталяції, відео, фотографії, перформанси, 3D-анімації, сучасні медіа – українські художники працюють у всіх жанрах, окрім живопису. Цього року склад учасників особливо сильний: молоді художники багато і досить відверто говорять про "больові" точки – політику (робота Саші Курмаза), соціум (інсталяція Сергія Радкевича, проект Романа Михайлова), війну, любов і приватне (проект Євгена Самборського), майбутнє і технології (Іван Світличний). "Після багатьох років і великої кількості художників, з якими ми працювали, я з гордістю спостерігаю появу радикально нового покоління художників, що виходять на арт-сцену," – розповідає Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.