До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Напередодні Різдва: 5 найкращих версій колядки "Щедрик"

Світову популярність українська народна пісня "Щедрик" здобула завдяки композитору і диригенту Миколі Леонтовичу, який створив власну обробку 1914 року. У світі її знають як Carol of the Bells, і щороку напередодні Різдва сотні музикантів по всьому світу записують все нові і нові її версії. Серед них Vogue.ua вибрав п'ять найкрасивіших.

Ukrainian National Chorus, 1922 рік

Одне з перших виконань "Щедрика" Миколи Леонтовича належить Українському національному хору у Нью-Йорку в Карнеґі-Голі. Запис, опублікований вище, датований 1922 роком і зроблений на знаменитому лейблі Brunswick. Диригент — Олександр Кошиць.

Реклама
St Paul's Cathedral Choir

Одна з найбільш зворушливих версій "Щедрика" у світі належить хору Собору Святого Павла в Лондоні. Хору — варто тільки уявити! — 900 років, і кілька років тому вони випустили альбом святкових гімнів, записаних у соборі. Диригент — легендарний Ендрю Карвуд, музичний керівник хору Собору Святого Павла.

Katie Melua для BBC

Кеті Мелуа — популярна британська співачка. "Щедрик" вона виконала для каналу BBC в супроводі жіночого хору з грузинського міста Горі (Кеті народилася і виросла в Грузії).

Олег Скрипка і "Воплі Відоплясова"

Небайдужі до "Щедрика" і українські музиканти. Одна з найкрасивіших версій належить Олегу Скрипці та гурту "Воплі Відоплясова". Скрипка створив кілька версій "Щедрика", першу — понад 10 років тому.

Девід Ікен

2013 року свою фортепіанну версію "Щедрика" представив Девід Ікен — успішний британський піаніст і композитор. Записав українську щедрівку Девід не де-небудь, а на Гаваях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.