До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"30×30. Сучасне українське мистецтво" — виставка до 30-річчя незалежності України

З 9 по 29 вересня в національному центрі "Український дім" триває виставка "30×30. Сучасне українське мистецтво". Вона присвячена 30-річчю незалежності України.

Фото: національний центр "Український дім"

У межах експозиції представлені 30 робіт, які уособлюють і репрезентують сучасне українське мистецтво за період 30 років незалежності країни. Куратор виставки — мистецтвознавець Валерій Сахарук. На основі його досліджень і було зібрано матеріал для виставки та однойменної книжки "30×30. Сучасне українське мистецтво", представленої разом з експозицією.

Реклама

"Жоден твір, що ввійшов до проєкту, не претендує на визначення „найвидатніший". Більшість взагалі перебувала поза активним мистецтвознавчим обігом, поступаючись місцем так званим блакитним фішкам, що заполонили інформаційний простір. Головним критерієм відбору слугувала співзвучність часу", — зазначає Сахарук.

Фото: національний центр "Український дім"

"Ідея проєкту зацікавила мене ще під час її обговорення з Валерієм Сахаруком та Ігорем Абрамовичем. Це унікальна виставка, та унікальна книга, що передають індивідуальний погляд авторів крізь усі роки Незалежності України. Події такого масштабу потрібні нашій країні. Ця свобода пошуку, властива для сучасного мистецтва, це те, що надихає мене як підприємця, і захоплює як колекціонера", – поділився враженнями партнер проєкту, засновник венчурного інвестиційного фонду Adventures Lab, Руслан Тимофєєв.

"Актуальне мистецтво — це акумулятор життєздатних, аванґардних ідей та образів сучасності, та водночас — інтроспективний погляд на себе, свою історію, традиції, світогляд. Вчитися розуміти українське мистецтво, любити його — в цьому має полягати наша глобальна стратегія", — коментує керівник проєкту, засновник платформи ABRAMOVYCH.ART Ігор Абрамович.

На виставці серед інших представлені роботи авторства Олега Голосія, Миколи Троха, Федора Тетянича, Олександра Гнилицького, Стаса Волязловського й Олександра Ройтбурда.

Графік роботи виставки: з 9 по 29 вересня від 11:00 до 19:00 в "Українському домі", понеділок — вихідний.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.