До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 найкращих виставок цього літа

Від костюмів Фріди Кало в Лондоні до виставки Вольфганга Тільманса, одного з головних фотографів сучасності, у французькому Кале під час планування літніх канікул варто врахувати графік найкращих виставок.

"Кутюр'є". Виставка Аззедіна Алаї

З 10 травня до 7 жовтня в Музеї дизайну Лондона

Реклама
Наомі Кемпбелл в бра з колекції Azzedine Alaïa Tati, весна-літо – 1991

Експозицію виставки складуть понад 60 вбрань, які вручну зшив Аззедін Алая за останні 30 років. Серед них: сукні з об'ємними шлейфами, костюми зі шкіри та сукні-кейпи знакові речі кутюр'є. Дизайнер був співкуратором виставки аж до своєї смерті в грудні 2017 року і особисто підбирав образи і аксесуари. Творіння Алаї будуть сусідити зі спеціально створеними для виставки об'єктами сучасних дизайнерів і художників, серед яких роботи: Тетяни Труве, Кріса Руса, Костянтина Грічіка і Марка Ньюсона. З цими художниками Алая дружив, а також колекціонував їх роботи.

Art Basel

З 14 до 18 червня, Базель

Робота Брюса Наумана

4 000 художників і 290 галерей беруть участь цього року в ярмарку Art Basel в Швейцарії одному з головних арт-ярмарків у світі. Як завжди, свої надбання представляють найкращі галереї світу, які привозять на ярмарок зіркових художників. Так, галерея Девіда Цвірнера представляє Вольфганга Тільманса, Гагосян Такасі Муракамі, а галерея Pace Девіда Гокні. Як завжди, найбільш ефектними на ярмарку будуть інсталяції: наприклад, Ай Вейвей представить свій проект 2015 року "Тигр, тигр, тигр" інсталяцію з тисячі антикварних черепів з зображеннями тигра. Також варто звернути увагу на персональну виставку Матіса Альтманна, який робить скульптури з будівельних матеріалів і міркує про хаос, що залишає після себе людина.

"Енді Ворхол. Після Мунка"

З 26 травня до 26 серпня, в музеї Мунка, Осло

"Крик. Після Мунка", автор – Енді Ворхол

"Крик. Після Мунка" – можливо, не найвідоміша робота зірки поп-арту Енді Ворхола, але одна з найцікавіших. Ворхол любив Мунка, і в 1983-1984 роках створив серію робіт за мотивами знакових його картин. Норвежця Мунка в арт-світі часто називають "ідолом поп-арту": наприкінці ХІХ століття, ще задовго до появи поп-арту, з його любов'ю до тиражування, Едвард Мунк повторював свої роботи. Зв'язку між творчістю Мунка і Енді Ворхола присвячена велика виставка в музеї Мунка в Осло. До експозиції увійшло 15 робіт Ворхола, в яких художник інтерпретує сенс найзнаменитіших робіт Мунка.

"Пікассо 32"

До 9 вересня в Tate Modern, Лондон

<b>Пикассо</b>

"Пікассо 1932: любов, слава, трагедія" так називається нова виставка в Тейт Модерн, яка присвячена одному пристрасному року з життя Пікассо. Всі картини написані 1932 року під час роману з Марією-Терезою Вальтер, французькою натурницею художника, матір'ю його дочки Майї. Коли 1927 року вони познайомилися, Марії було 17 років, Пікассо 45. Сам Пікассо назвав 1932 "роком чудес": саме тоді відбулась його перша ретроспектива. Всього на виставці покажуть 100 скульптур і картин Пікассо, доповнених фотографіями з сімейного архіву. Одна з найцікавіших картин легендарна робота "Сон", яку Пікассо створив за один день: на ній в еротичній позі зображена Марія-Тереза ​​Вальтер. Це найдорожча робота художника американський колекціонер Стівен Коен купив її за 155 мільйонів доларів.

"Technicolor 2". Такасі Муракамі і Вірджил Абло

З 23 червня до 23 липня в галереї Гагосян, Париж

Художник Такасі Муракамі і дизайнер Вірджил Абло продовжують плідно співпрацювати та об'єднувати моду і мистецтво. У квітні Муракамі і Абло випустили спільну колекцію сумок "Future History", а тим часом в Парижі відкривається їх спільна виставка, вже третя за останні півроку. Виставка Technicolor 2 розпочнеться 22 червня в паризькій галереї Gagosian. Спільні проекти Абло і Муракамі еклектика і постмодернізм: в їх роботах змішані поп-арт, класичне мистецтво, традиційний японський живопис, мода і вулична субкультура.

"Високі мережива"

З 10 червня 2018 до 6 січня 2019, Музей мережива і моди, Кале, Франція

<b>Высокие кружева</b>

Найкращі тематичні образи з колекцій Chanel, Christian Dior, Iris van Herpen, Valentino та інших модних будинків – в центрі виставки "Високі мережива" у французькому Кале. Куратор Сільві Маро обіцяє зруйнувати стереотипи про крихкість і недовговічність мережива.

"Великі очікування"

З 12 червня до 19 серпня, Королівська академія мистецтв, Лондон

"Ламорна Берч і його доньки", автор – Лаура Найт, 1916

250-річчя цього року святкує Королівська академія мистецтв в Лондоні найавторитетніше художнє училище в Британії і одна з найбільших галерей. Щоліта ось уже 250 років тут відкривається виставка британського мистецтва наймасштабніша в країні, вона дає забезпечує розуміння того, чим воно є. До ювілею тут презентують виставку "Великі очікування": по суті, це історія британського мистецтва за останні 250 років. Вільям Тернер, Джон Констебл, Трейс Емін, Пітер Блейк, Заха Хадід ось тільки деякі імена художників, які беруть участь в "Великих очікуваннях".

"Що нового"

З 4 червня до 16 вересня, музей Карре д'Ар, Ним, Франція

Автор – Вольфганг Тільманс

Вольфганг Тільманс – один з головних фотографів сучасності. Війна, біженці, одностатева любов – непрості теми в його об'єктиві стають мистецтвом. У французькому Німі все літо працює виставка "Що нового", яка об'єднує роботи Тільманса з 1987 по 2017 роки: від фотодокументації божевільних німецьких рейвів, з яких він почав свій шлях в 80-і – до медитативних знімків природи і чистого аркуша паперу.

"Фріда Кало. Створення себе"

З 16 червня до 4 листопада, в музеї Вікторії і Альберта, Лондон

<b>фрида кало 44</b>

Після смерті Фріди Кало 1954 року її чоловік, мексиканський мураліст Дієго Рівера, замкнув всі її речі у ванній їх будинку La Casa Azul в Мехіко і заповів відкрити сховище тільки через 15 років після його смерті. Сталося це, правда, майже на 30 років пізніше 2004 року. Одяг та інші скарби з гардероба Кало в британському Музеї Вікторії та Альберта покажуть вперше. Традиційні мексиканські сукні, прикрашені квітами обручі для волосся, корсети і хустки, розписані і вишиті самою художницею, протез, декорований червоним шнурком і дзвіночком, одяг є важливою частиною мистецтва Фріди Кало, яка найчастіше зображала саму себе. Крім колекції особистих речей художниці, на виставці покажуть кілька її картин, в тому числі і "Мої сукні" 1933 року.

"Одержимість". Клімт, Шиле, Пікассо

З 3 липня до 7 жовтня, Метрополітен-музей, Нью-Йорк

<b>Одержимость</b>

50 еротичних картин Клімта, Шиле і Пікассо – в центрі виставки "Одержимість" в Метрополітен-музеї, всі герої якої, за рідкісним винятком, оголені. Роботи надані фондом Скофілда Теєра – американського магната і видавця, який придбав більшу частину картин у Відні, будучи в 1920-і роки пацієнтом Зигмунда Фрейда.

"Габріель Мюнтер"

З 3 травня до 19 серпня, "Луїзіана", данський музей сучасного мистецтва (Хумлебек)

Автор – Габріель Мюнтер

Відкриттям цього літа може стати виставка невідомої широкому загалу німецької художниці Габріель Мюнтер в музеї "Луїзіана",що 35 км від Копенгагена. Габріель спочатку учениця, а потім і дружина Василя Кандинського, з яким прожила більше десяти років, і разом з ним перебувала в культовому арт-співтоваристві "Синій вершник". Більшість виставок Мюнтер, зазвичай, показують її роботи спільно з картинами Кандинського, але цікава вона, перш за все, як індивідуальний художник: Мюнтер була талановитим фотографом (експерименти з фотографією почала в 1900 році), графіком, живописцем. Її спадщина більше 2000 робіт, які складно віднести до одного стилю: її живопис відвертий, прямолінійний, ніжний. В "Луїзіані" покажуть 130 робіт Габріель від її дитячих малюнків до портретів і пейзажів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.