До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів художника Олександра Ройтбурда

8 серпня пішов з життя Олександр Ройтбурд — художник, директор Одеського художнього музею, одна з найважливіших постатей у сучасному українському мистецтві.

Олександр Ройтбурд — легендарна особистість для української культури. Видатний художник, один із засновників українського постмодернізму й представник південної школи живопису, Ройтбурд представляв Україну на бієнале у Венеції, а його роботи зберігаються в нью-йоркському МоМА, Третьяковській галереї, Національному художньому музеї та в приватних колекціях у всьому світі. Він також був директором галереї Марата Гельмана в Києві, головою правління Центру сучасного мистецтва Сороса, а останні роки буквально жив Одеським художнім музеєм, який очолив у 2019 році. Олександр Ройтбурд опікувався модернізацією музею: за цей час в ОХМ з’явився клуб меценатів, у приміщеннях музею вперше за довгі роки зробили ремонт, а виставкові простори музею стали доступні для сучасних українських художників.

Реклама

Олександр Ройтбурд був патріотом рідної Одеси й України, а одну з найпронизливіших фраз після його смерті сказав поет і друг художника Сергій Жадан: "Це дуже печальна новина для всіх, хто любить цю країну. Без Ройтбурда тут буде трішки порожньо, протяги будуть гуляти".

"Закохана Богиня", 2019 рік
"Ленін"
"Скульптура. Дискобол", 2020
"Скульптура. Автопортрет", 2020/2021
"Єврейське весілля", диптих 2021
Роботи з циклу "Ройтбурд VS Караваджо"
"Жінка, що примружила очі", 2016
"Зустріч", кінець 1980-х
Фото — аукціонний дім "Золотое Сечение"
"Натюрморт з рибою", 2005
Фото — аукціонний дім "Золотое Сечение"
"Бюст", 1985
Фото — аукціонний дім "Золотое Сечение"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.