Як приготувати модний коктейль Апероль Шпріц

Апероль Шпріц – один із найтрендовіших літніх коктейлів в Європі. Сьогодні цей напій бурштиново-помаранчевого відтінку можна побачити на більшості терас у великих містах, затишних закладах десь на узбережжі Середземного моря і на галасливих вечірках. Утім, його історія налічує майже 100 років, а Італія та Австрія досі сперечаються, хто має привілей називати його своїм.

Апероль Шпріц назвали на честь біттера Aperol, який 1919 року вперше виготовили в італійській Падуї. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, ароматичні трави, які ростуть у передмісті П'ємонту, і плоди хінного дерева. Ця фірмова трав’яна гіркота ідеально доповнила популярні на початку ХХ століття коктейлі "спрітци", у яких змішували локальне вино і безалкогольний тонік. Внаслідок такого поєднання і з’явився коктейль Апероль Шпріц, свіжість і приємну терпкість якого обожнюють мільйони європейців.

Рецепт приготування цього коктейлю насправді простий: 40 мл біттеру Aperol, 60 мл Просекко (або іншого ігристого сухого вина), 20 мл газованої води або тоніку, лід і скибка апельсина. Усі інгредієнти змішати в охолодженому келиху і одразу ж подавати.

Читайте також:

10 популярных коктейлей: как их приготовить

Популярне на VOGUE