А чи знаєте ви, що позбутися важкості у шлунку та здуття легко за допомогою чаю? Доведено, що зелений чай справляється з цим чи не найкраще. А далі ми розповідаємо, що варто додати до чаю, аби ще більше поліпшити його ефект.
Зелений чай з молоком
Якщо ви любите пити каву з молоком, але відчуваєте після неї важкість, спробуйте замінити її зеленим чаєм. Так би мовити, поєднайте корисне з приємним. "Властивості зеленого чаю не змінюються з додаванням молока", — каже дієтологиня та біохімік Летиція Каррера. "В принципі, якщо молоко якісне, від додавання його в чай не варто чекати проблем".
"Чай, особливо зелений, має гарні властивості. Він протизапальний, має високий вміст антиоксидантів та стимулювальний ефект, подібний до дії кофеїну", — пояснює Каррера. "Також у зеленому чаї є L-теанін, який сприяє відчуттю спокою".
Молоко, зелений чай та запалення
Нові дослідження показали, що молоко навіть покращує протизапальну дію зеленого чаю. "Це дуже цікава дискусія, оскільки роками нам говорили, що додавання молока знижує антиоксидантну властивість чаю", – зауважує дієтологиня Лаура Парада. "Однак тепер з'явилося дослідження, яке стверджує, що білки коров'ячого молока можуть посилювати протизапальну дію поліфенолів, які містяться у каві та чаї".
Якщо ж ви хочете бути певні, що молоко не впливає негативно на зелений чай, пийте матча з молоком, оскільки цей чай має ще більшу антиоксидантну дію, на яку молоко точно не матиме впливу.
А яке рослинне молоко додавати до зеленого чаю?
Оскільки рослинне молоко не має настільки ж інтенсивної протизапальної дії, що й коров'яче, експерти радять використовувати для протидії здуттю лише декілька видів рослинного молока. "Тримайтеся далі від вівсяного та мигдалевого молока. Замість них вибирайте горіхове та кокосове молоко — вони найбільш протизапальні серед рослинних варіантів", — радить нутриціолог Крістіна Барроус.
Найкраще зелений чай з молоком пити після їжі, щоб стимулювати травлення та сечогінний ефект, завдяки яким і вдасться позбутися здуття.
За матеріалами vogue.in