Малина — справжня знахідка для здоров’я. Вона містить важливі мікроелементи: калій, необхідний для роботи серця та нормалізації артеріального тиску, і марганець, корисний для здоров'я кісток і шкіри та нормалізації рівня глюкози в крові. Також у цій ягоді є омега-3 жирні кислоти, які допомагають уникнути інсульту.
Солодкі та суперкорисні ягоди малини мають дуже низку калорійність (100 грамів містять 53 калорії) та найнижчий вміст цукру: лише 2,7 грама на 100 г. Споживання малини допомагає боротися з діабетом, раком, ожирінням, артритом та іншими хворобами. Її можна їсти свіжою в сезон або замороженою: малина чудово зберігає корисні властивості при низькій температурі. Крім того, вона містить лютеїн, який зменшує втому очей при роботі за комп'ютером, і холін, незамінний для нервової системи.
Ягоди малини є чудовим джерелом клітковини, що робить їх ідеальним продуктом для прискорення метаболізму. Харчові волокна в малині складають 6,5 грамів на 100 грамів, а це третина мінімальної денної норми. Клітковина малини сприяє розмноженню корисних кишкових бактерій, а це позитивно впливає на організм людей, які страждають на ожиріння, метаболічний синдром та інші хронічні захворювання обміну речовин. Також клітковина сприяє схудненню, знижує рівень цукру в крові та підтримує гарне травлення.
Дослідження показали, що кетони, які присутні в малині, можуть прискорити метаболізм і посилити розщеплення жиру, зокрема вісцерального. Крім того, малина стимулює очищення організму від токсинів та прискорює перетравлення їжі, тим самим запобігаючи закрепам та метеоризму.
За матеріалами: Vogue.it