Поетеса Аманда Горман стала амбасадоркою Estée Lauder

Аманда Горман, поетеса, про яку світ дізнався після інавгурації Джо Байдена, стала агентом змін Estée Lauder.

23-річна поетеса візьме участь у глобальному проєкті Estée Lauder Writing Change, мета якого — підвищити грамотність на шляху до рівності, доступу і соціальних змін. Уже з наступного року Аманда з’явиться в пов’язаних із цим кампаніях бренду. Ініціатива з поширення грамотності Writing Change передбачає, серед іншого, інвестиції Estée Lauder: три мільйони доларів упродовж трьох найближчих років.

"Пишаюся тим, що можу оголосити про партнерство з одним з найзнаковіших косметичних брендів у світі, Estée Lauder, і стати новим голосом першого в історії агента змін, Global Changemaker, — пише поетеса у своєму інстаграмі. — Проєкт Writing Change підтримуватиме громадські організації з питань грамотності як на місцевому, так і на глобальному рівні. Разом ми просуватимемо рівність і соціальний вплив, підтримуючи грамотність у всьому світі. Не можу дочекатися, коли ми почнемо".

Нагадаємо, Аманда прочитала власний вірш The Hill We Climb ("Пагорб, на який ми здіймаємося"), що починається рядками: "Коли настає день, ми запитуємо себе: де знайти світло в цій нескінченній тіні?". За всю історію Америки всього шість поетів виступали на інавгурації президента, Аманда Горман стала наймолодшою ​​з них. Її виступ був подібний до перформансу й полонив увесь світ. Модна громадськість відразу звернула увагу на образ Аманди: яскраво-жовте пальто й обруч Prada.

Аманда народилася в Лос-Анджелесі, її виховувала тільки мама. З ранніх років Аманда була активісткою, а стипендія, яку вона дістала в 14 років, допомогла Аманді згодом вступити до Гарварду. Три роки тому Аманда стала лауреаткою престижної премії National Youth Poet: це премія, яку присуджують молодим поетам-активістам. У своїй творчості Аманда порушує теми фемінізму, гноблення й расизму, з 2013 року вона — посол ООН. Є серед її амбіцій і політичні: в одному з інтерв’ю дівчина сказала, що планує у 2036 році балотуватися в президенти.

Популярне на VOGUE