Винний присмак: 7 речей у наймоднішій палітрі осені від українських брендів

Осінь 2024 року точно увійде в історію моди як сезон з винним присмаком. Ця насичена палітра сьогодні надихає найрізноманітніші бренди по всьому світу не залишилися до неї байдужими й українські дизайнери, за допомогою яких можна скласти повноцінний гардероб у відтінках бургунді, бордо чи марсали. Чи готова винна гама стати альтернативою чорному, чи буде лише яскравим сезонним спалахом покаже час, а поки насолоджуємося нею у різних фактурах та стилях разом з українськими брендами.

Офісне питання

Бордо — це поєднання коричневого та темно-червоного. Цей відтінок складний сам собою, але особливо розкішно він розкривається в поєднанні з не менш потужними фактурами, наприклад, шкірою. Саме цю сильну комбінацію використала дизайнерка Альона Беттяр, засновниця бренду A.M.G., у новій осінньо-зимовій колекції. При цьому силует представленої двійки зі спідницею максимально стриманий та лаконічний.

A.M.G.

Ненудний колорблокінг

Дизайнерка Катя Сільченко зробила бургунді головним кольором своєї нової колекції, яку продемонструвала на початку вересня в межах Ukrainian Fashion Week. Окрім образів total-burgundy, на подіумі ми побачили небанальне поєднання глибокого винного відтінку з ніжно-рожевим, який ніби нагадує нам про літо, що тільки закінчилося.

the COAT

У ритмі бохо

Завдяки Чемені Камалі, новій креативній директорці Chloé, естетика бохо тріумфально повернулася в наші гардероби. Однією з головних зірок цього повернення стала шифонова сукня з рюшами, яка ефектно розлітається щокроку. Серед українських брендів з цим силуетом вже давно працює бренд The Body Wear — цієї осені їхня впізнавана сукня Butterfly повертається саме у винному кольорі. Поєднуйте з чоботами вище коліна чи замшевими козаками.

The Body Wear

Тренч-time

Початок осені ніби створений для тренчів, які просто не хочеться знімати. Лідер із роботи з верхнім одягом, бренд з Одеси KULAKOVSKY, цієї осені надихається ритмом життя мешканців великих міст і пропонує речі, де утилітарність поєднується із сильним характером, одним з проявів якого як раз і є глибокий насичений колір.

KULAKOVSKY

М'які обійми

Восени нам так хочеться затишку та тепла, які дарують м'які та зігріваючі фактури. Наш вибір цієї пори — тактильний трикотаж, який буквально допомагає відчути осінь на дотик. Серед новинок від українських брендів — подовжений кардиган винного відтінку грубої в'язки O.TAJE, який легко впишеться в багатошарові осінні образи.

O.TAJE

У дусі 1970-х

Ще одне велике повернення цієї осені — замша, без якої неможливо представити знов актуальну моду 1970-х. Нам подобається, як з цією фактурою в новій колекції працює львівський бренд iam, а її м'якість якраз дуже вдало підкреслює більш світлий відтінок вже малинового вина.

iam

Правильний акцент

Є така думка, що винні відтінки складні, тому з ними треба бути обережними. Якщо ви ще не готові до тотал-луків у кольорах бордо чи бургунді, то на допомогу прийдуть аксесуари, наприклад, сумки. Нам подобається, як із такою палітрою цієї осені працюють у Kachorovska, — до наймоднішого кольору вони додають актуальну геометричну форму та класичну фактуру під крокодила. Один такий аксесуар додасть характеру найстриманішому образу.

Kachorovska

Популярне на VOGUE