Пішов із життя легендарний італійський дизайнер Ніно Черруті

Ніно Черруті, легендарний італійський дизайнер і засновник модного Дому Cerruti, пішов із життя на 91-му році. Як повідомляє італійська преса, Черруті помер від ускладнень, що виникли внаслідок хірургічної операції на стегні.

imageНіно Черруті, 1995

Ніно Черруті був одним із найвпливовіших дизайнерів чоловічого одягу ХХ століття. Новатор, промисловець і видатний дизайнер, він зробив революцію в чоловічій моді, представивши перший деконструйований піджак у 1970-х роках. Ніно Черруті досяг успіху як у своєму однойменному бренді, так і в родинному бізнесі Lanificio Fratelli Cerruti.

"Ніно Черруті, безперечно, був генієм, пристрасною людиною із неабияким баченням, але також і видатним підприємцем. Ніно Черруті ввів поняття "повсякденного шику" у моду й чоловічий одяг і сам був людиною неабиякої елегантності", — сказав Ральф Толедано, президент The Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Ніно Черруті, 1987

Сюзі Менкес описала Ніно Черруті у своїй статті як "філософа моди" і "людини, яка заново винайшла костюм". Черруті був не лише здатний створити свій власний всесвіт (особливо в чоловічій моді), але й був наставником інших видатних людей у ​​галузі: Нарцисо Родрігеса, Стефано Пілаті і особливо Джорджіо Армані, який почав займатися власним брендом після роботи в Cerruti.

Ніно Черруті під час примірювання, 1995

"З великим сумом я дізнався про смерть Ніно Черруті. Хоча з роками ми перестали спілкуватися, я завжди вважав його одним із тих, хто реально і позитивно вплинув на моє життя. Він був тим, хто сформував мій смак, а також навчив мене важливості цілісного бачення як з боку дизайнера, так і підприємця. У синьйора Ніно було гостре око, воно було по-справжньому допитливим і сміливим. Його дуже бракуватиме", — так Джорджіо Армані прокоментував смерть Черруті одному з італійських видань.

Популярне на VOGUE