Софія Коппола зробила відео, присвячене Коко Шанель

Вірна подруга Дому Chanel вже багато років, американська режисерка Софія Коппола зробила відео, присвячене Габріель Шанель. Ролик створений з нагоди відкриття виставки Mademoiselle Privé, яка триватиме в Токіо з 19 жовтня до 1 грудня 2019 року.

imageСофія Коппола

Відео Коппола створила із зображень і записів з архівів, рекламних і кінознімальних матеріалів Chanel – від колекцій Haute Couture і парфумерії N°5 до високого ювелірного мистецтва. Ритмічна і жива, хоч і надзвичайно жіночна, стрічка відображає стиль і погляд Софії Копполи на спадщину французького модного Дому.

"Я зробила відео з архівів Chanel, намагалася вловити суть роботи Дому. Ця робота транслює ідею того, що почала робити Коко, а Карл і Віржіні продовжили, аби донести бачення мадемуазель Шанель до сучасних жінок. Chanel – це втілення розкішного паризького стилю, і я постаралася передати грайливість, яку завжди привносив Карл у свою роботу. Мені подобалося переглядати кадри стількох прекрасних колекцій і світлини легендарних жінок", – розповідає Коппола.

Історія Софії Копполи і Chanel почалася завдяки французькій акторці Кароль Буке, яка представила ще підлітка Софію Карлу Лагерфельду. Він запропонував їй стажування в студії Creation. Уже тоді дівчину зачарувала робота дизайнера для епізоду її батька Френсіса Форда Копполи "Життя без Зої", в якому Карл одягнув героїнь у костюми Chanel.

Софія і сама любить носити знакові речі Chanel: костюми, двоколірні кардигани, ювелірні прикраси. Один з найвідоміших виходів в одязі бренду відбувся у межах прем'єри її стрічки "Фатальна спокуса" на Каннському кінофестивалі 2017 року. Завсідниця першого ряду показів Chanel також з'явилася в фотокнижці The Little Black Jacket, знятій Карлом Лагерфельдом.

Ця співпраця, приурочена до виставки Mademoiselle Privé, є плодом зустрічей Софії Копполи з креативною директоркою бренду Віржіні Віар. Артистична близькість і загальне естетичне бачення привели до того, що дві жінки сформували справжню дружбу, основану на взаємній повазі і захопленні.

Популярне на VOGUE