Раф Сімонс залишає Calvin Klein

Раф Сімонс залишає Calvin Klein менш ніж через два роки від початку роботи на посаді головного креативного дизайнера бренду і за вісім місяців до закінчення його контракту. Також в лютому не буде показу нової колекції Calvin Klein. "Раф висловив унікальний погляд на американську моду, і CFDA бажає йому успіхів", – сказав виконавчий директор CFDA, Стівен Колб. "Calvin Klein – культовий американський бренд, який продовжуватиме роботу під новим креативним напрямом".

imageРаф Сімонс

Робота Сімонса в Calvin Klein завоювала визнання в галузі, але не отримала комерційного успіху. Його відхід був очікуваним після того, як минулого місяця виконавчий директор Calvin Klein з PVH Corp., Емануель Кіріко, розкритикував нестабільні фінансові показники бренду.

"Обидві сторони дружно вирішили розлучитися після того, як Calvin Klein Inc. визначилася з новим напрямком бренду, що відрізняється від творчого бачення Сімонса", – йдеться в повідомленні компанії. Представники дизайнера від коментарів утрималися.

Раф Сімонс

І все ж колекції Сімонса для Calvin Klein не завжди були збитковими. Тільки в першому сезоні продажі Calvin Klein 205W39NYC виросли майже в десять разів. Однак, зниження комерційного успіху сезон за сезоном призвели до того, що у вересні 2018 року концепція показу, яка вимагала, щоб Сімонс показувався за межами штаб-квартири компанії, вже була відкинута через бюджетні обмеження. А в третьому кварталі поточного року виручка бренду зросла лише на 2 відсотки (до 963 мільйонів доларів). Акції компанії, при цьому, впали на 35 відсотків.

Популярне на VOGUE