Найкращі друзі: харизматичні песики на обкладинках та сторінках Vogue

26 серпня — Міжнародний день собак. Не просто так їх називають найкращими друзями людей — протягом тисячоліть собаки живуть поруч з нами, допомагають, захищають та радують. Ідея започаткувати це свято прийшла американці Коллін Пейдж — одній із провідних американських фахівчинь з поведінки тварин. Ніколи не була до них байдужа й модна індустрія — собаки завжди були поруч, зокрема й на сторінках Vogue.

Вперше песик з'явився на обкладинці Vogue ще у 1893 році — через рік після заснування журналу. Це був вересневий номер, на якому була зображена жінка, що гуляє парком разом зі своїм собакою.

Vogue, вересень 1893

Відтоді за більш ніж 120 років ці домашні тварини прикрасили десятки шпальт — від витончених ілюстрацій Жоржа Лепапа до фотографій супермоделей Лінди Євангелісти чи Наомі Кемпбелл у об'єктиві. Останній гучний проєкт, який пов'язує Vogue і собак, представила кілька тижнів тому команда американського видання — це серія диджитал-обкладинок DOGUE, де головними героями стали саме песики, хоч і від зіркових власників. Ця ініціатива стала вірусною, зібравши в соціальних мережах тисячі лайків.

Роздивляємося, як собаки додавали особливого шарму модним зніманням чи проникливим портретам за всю історію видання.

Фото: Getty Images

Популярне на VOGUE