5 цікавих фактів про дизайнера Тома Брауна

27 вересня день народження святкує Том Браун один з найуспішніших американських модельєрів, про якого ще у 2017-му New York Times писали як про головного недооціненого дизайнера Нью-Йорка. Він відомий своїм почуттям гумору та любов'ю до експериментів із речами простими та звичними, наприклад, офісними костюмами, не боїться судитися зі світовими гігантами на кшталт Adidas і готовий водночас завойовувати світ високої моди. Ми зібрали 5 цікавих фактів про дизайнера, який нарешті отримав гідне визнання.

Том Браун

Нове ім'я

Мало хто знає, але в оригіналі ім'я Том Брауна пишеться англійською як Tom, але він спеціально додав до нього букву H. Зроблено це було через акторські амбіції Брауна у юності — у Гільдії акторів екрану в Лос-Анджелесі ім'я Tom Browne вже було зайняте, тому для реєстрації довелося внести невеликі зміни.

Чоловіча мода

Том Браун прийшов в жіночу моду з чоловічої. У 2001-му він відкритив ательє по пошиттю чоловічих костюмів, а через три роки вже показав першу колекцію. Його підхід — поєднання класики й іноваційних рішень — досить швидко завоював серця модників, а його фірмовий костюм, що складається з підкресленого піджака та вкорочених штанів, став візитівкою Thom Browne.

Премію CFDA у номінації "Найкращій дизайнер чоловічого одягу" Браун отримував вже тричі — у 2006, 2013 та 2016-му. Одним із перших клієнтів дизайнера став Девід Бові, який якось зайшов до його ательє в Лос-Анджелесі й оцінив фірмовий приталений сілует Thom Browne.

Девід Боуї у Thom Browne

Сила уніформи

"Готовність прийняти уніформу робить із людини справжню особистість", — вважає Том Браун, який вже давно визначився зі своєю уніформою. Нею став сірий костюм, натхненний стилем батька Брауна — бізнесмена в суворому костюмі. Для істориків моди костюм Thom Browne стоїть у одному ряді з впізнаваними двійками Chanel чи мішкуватим силуетом з 1980-х Giorgio Armani. До речі, в модному Домі останнього почався модний шлях Тома Брауна.

Людина-система

Близькі до Тома Брауна люди розповідають, що за його успіхом стоїть його характер та залізна дісципліна. Його ранок починається з пробіжки у 12 кілометрів, кожного дня у нього однаковий сніданок, а правила пошиття його костюмів прописані до найдрібніших деталей. Завдяки такому підходу костюми Thom Browne нерідко називають найкращими у світі. Ці слова підтверджують обсяги продажів.

Том Браун

Все життя – театр

Складно уявити Тома Брауна настільки дисциплінованою і стриманою людиною, коли бачиш його покази. Він любить влаштовувати повноцінні театралізовані шоу, які довго обговорюють. Але якщо згадати, що в юності він хотів бути актором, то все стає на свої місця. Саме тому його дебют на Тижні високої моди індустрія чекала з особливим нетерпінням — Браун взяв цю планку і готовий йти далі.

Популярне на VOGUE