До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всім потрібна "безпечна стрижка"

Що таке "безпечна стрижка" і чому нині вона актуальна як ніколи.

Инфлюесерка Эмали Гассман на Неделе моды в Париже в марте 2020.Photo: Getty Images

Тепер, коли перукарні відчинили свої двері й ми почали стікатися до них, щоб приборкати свої неслухняні гриви, усіх цікавить одне питання: який стиль вибрати? Одні віддають перевагу радикальним змінам — наприклад, новому кольору або техніці фарбування, щоб компенсувати довгі місяці нудьги й тривоги, — інші ж дотримуються знайомої стратегії, не наважуючись на серйозні зміни. Але абсолютна більшість робить одну схожу річ: вибирає "безпечну стрижку".

Реклама

"Це як?" — запитаєте ви. "Безпечна стрижка" — це термін, який ми придумали спеціально для цього відтинку часу, який проживаємо, стикнувшись із COVID-19. Це коротша довжина волосся, яку вибирають жінки на випадок, якщо знову опиняться "під замком" на невизначений термін.

Визнайте, ми всі це робимо. "Ще кілька сантиметрів, будь ласка", — кажемо ми в кріслі у майстра не тому, що дуже потребуємо екстрастрижки. Наприклад, б’юті-директорка британського Vogue Джессіка Дінер не є однією з тих, хто не зважає на рішення майстра ще трохи вкоротити волосся, але під час останнього візиту до свого майстра Джорджа Нортвуда після самоізоляції Дінер вибрала дещо інший сценарій.

"У мене досить довге волосся і я стрижуся часто й потроху", — розповідає вона про "невидиму стрижку", яку робить регулярно, щоб волосся було довгим, здоровим і доглянутим. "Після чотирьох місяців ізоляції — з огляду на те, що я не стриглася якийсь час до карантину — моє волосся стало занадто довгим і неохайним, тож потребувало гарної роботи ножицями. Мені потрібно було відрізати десять сантиметрів, але ми з майстром зважилися ще на п’ять додаткових. Тому цього разу, якщо знову щось трапиться, я повністю готова", — розповідає Дінер.

Здається, не було ще слушнішого часу для експериментів з короткою довжиною, ніж це літо, що популяризувало тренд на прості короткі стрижки. Позбавтеся від посічених і неохайних кінчиків, а потім приберіть ще трохи довжини й матимете "безпечну стрижку", яка насправді набагато сексі, ніж може видатися на перший погляд. Все-таки передбачливість ще ніколи не була такою привабливою.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.