До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Девіда Бові до Ріанни: історія наймоднішої стрижки в фотографіях

Модна стрижка, але не боб. Відповідь на загадку проста: це малет, найбільш неоднозначна й бунтівницька зачіска для тих, хто любить (і вміє) бути в центрі уваги.

Не помітити малет неможливо. Упродовж десятиліть його вибирали ті, хто любить порушувати правила. Сьогодні ідеальна стрижка "так погано, що аж добре" пережила ренесанс, і перукарі рапортують про сплеск запитів на стиль business in the front, party in the back. Індивідуальність закладена в ДНК малету, тож не дивно: історія стрижки — багата й барвиста.

Реклама

Звісно, не можна говорити про хроніки малет без згадки про 70-ті, що визначили стрижку. Тоді вона пережила бум завдяки Джейн Фонді й музикантам епохи, що очолювали чарти. Девід Бові з фірмовим вогненно-червоним чубчиком Зіггі Стардаста, золота пара Пол і Лінда Маккартні, гітарист Runaways Джоан Джетт. І це лише деякі приклади. У 80-х роках малет носили музиканти, від Шер, Прінса й Стіві Нікс до Тіни Тернер, яка сама підняла зухвалий hair-силует на нові, захмарні висоти. Не тільки зірки музики, а й Голлівуд додав палу до слави малету, від акторів Роба Лоу і Скарлетт Йоганссон до бродвейської легенди Лайзи Міннеллі.

Сьогодні малет як і раніше популярний серед широкого кола б’юті-бунтівників. Лідирує, зрозуміло, Ріанна, яка не тільки зухвало носить свою зачіску, а й випустила на подіуми моделей Savage x Fenty з такою ж стрижкою. З-поміж них була й Кара Делевінь. Майлі Сайрус і Трой Сіван показують молодому поколінню, як бунтувати гарно. Згадуємо найкращі малети всіх часів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.