До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Обман зору: 9 хитрощів, завдяки яким тонке волосся здається густішим

Якщо вам не подобається вигляд вашого волосся (особливо після головного убору), і ви мрієте про красивий і текстурний об'єм, читайте цей матеріал. Стиліст Люк Хершесон, який працює з зірками від Дуа Ліпи до Вікторії Бекхем, розповів, які хитрощі він використовує, щоб тонке волосся здавалося густим і здоровим.

Photo: @camilamorrone
Акуратно використовуйте шампунь і кондиціонер

Ми звикли вважати, що пишність волосся залежить від шампуню та кондиціонера для збільшення об’єму, але Хершесон каже, що істина у протилежному. "Неправильний кондиціонер або занадто велика його кількість може зробити волосся важким і пласким, через що воно здаватиметься ще тоншим", — пояснює він. "Ліпше не використовуйте маски для волосся і сильний кондиціонер, якщо ви хочете зберегти об'єм і текстурність волосся".

Реклама
Річ у стрижці

Як зробити волосся максимально густим? Зробити правильну стрижку. "Хороша стрижка — основа будь-якого укладання. Вам потрібна форма і графічний зріз, інакше вашій стрижці не буде на чому триматися — погано підстрижене волосся не опиратиметься силі тяжіння, позаяк його вага тягтиме його донизу", — каже Хершесон. Без форми і правильного зрізу ніщо не допоможе вам створити й утримати об'єм.

Коротше

Прямий у вас чубчик чи рваний — додавання коротких пасм навколо обличчя допоможе волоссю здаватися густішим. "Так вдається створити відчуття додаткової текстури і товщини, порівняно з пласкими і прямими чубчиками-фіранками", — розповідає майстер.

Використовуйте накладні пасма

"Часто біля скронь і з боків волосся стоншується, особливо це помітно з віком. Штучні пасма або спеціальні подушечки на липучці, що кріпляться біля коренів волосся, допомагають створити додатковий об’єм", — говорить Хершесон. Штучні пасма дуже тонкі і непомітні, тому вони не обов'язково схожі на нарощене волосся, яке здобуло погану славу. Зі слів Хершесона, багато зірок носять їх на червоній килимовій доріжці "і ви навіть не підозрюєте про це".

Змініть проділ

Простий і швидкий трюк для збільшення об'єму — змінити проділ, перемістивши волосся на інший бік. "Згадайте Кім Бейсінгер і її проділ, — каже Хершесон. — З центральним проділом волосся завжди здається пласкішим, тому додайте пишності, перемістивши його набік".

Начіс на маківці

Пам'ятаєте, який вигляд мають начоси? Зі слів Хершесона, ця старовинна техніка стане в нагоді, щоб створити ілюзію товстіших коренів, але не використовуйте для цього гребінь. "Візьміть щітку зі змішаної щетини і, утримуючи волосся вгорі, проводьте нею вниз за коренями на маківці — це створить ефект Бріжіт Бардо і відкриє погляд", — радить стиліст.

Підберіть правильні засоби для догляду за волоссям

Муси для волосся нового покоління додають волоссю текстури, піднімають його біля коренів і допомагають зберегти об'єм.

Сушіть волосся під коренями

Коли ви сушите волосся феном, спрямовуйте потік повітря під корінь і вгору, а не на маківку. "Такі дрібниці мають велике значення", — каже Хершесон.

Експериментуйте з кольором

Правильне розташування відблисків і основного кольору допоможуть надати волоссю об'єму. "Коли ви створюєте текстуру і контраст за допомогою кольору, з'являються глибина й ілюзія товщини, — каже Хершесон. — Добре спрацює додавання тонких відблисків".

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.