До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який колір волосся буде в тренді цього літа

Немає нічого ліпшого, ніж вимушений карантин, щоб у нас з’явилося бажання мати оновлений вигляд. Розповідаємо, який колір волосся став ключовим в актуальних запитах у колористів.

Рыжеволосая Тесс Макмиллан позирует на заднем дворе со своим псом.Photo: @tess_mcmillan

Для працівників, що перейшли на віддалений режим роботи, нудьга почалася давно (відтоді, як старий колір волосся почав муляти очі на зустрічах у Zoom). Так ми й звернули увагу на захопливий новий відтінок, здатний оживити наше закрите літо своєю очевидною яскравістю: червоний. "Червоний колір — це забутий колір кожного сезону", — говорить колорист Джош Вуд, який спостерігав зростання попиту на червоні відтінки серед своїх клієнтів і під час консультацій у Zoom, і в салоні до початку карантину.

Реклама

Нині цей відтінок орієнтований на споживача — Google повідомив про стовідсотковий ріст пошуків червоного кольору волосся за останні кілька місяців, але перші ознаки популярності червоного волосся можна простежити на подіумі. Наприклад, на показі Alexander McQueen осінь-зима 2020 року, де відповідальним за створення потрібного відтінку волосся був якраз Джош Вуд, волосся моделей було всіяне яскравими рудими пасмами, що перекривалися темнішими. Тим часом такі дівчата, як Тесс Макміллан і Дуа Ліпа, стали очевидним сигналом про повернення тенденції на червоне волосся. Дуа Ліпа, крім того, здається, вирішила вдосконалювати яскравість своїх кучерів щокілька тижнів.

Адже це рідкість, що руде волосся стає таким привабливим? Експерт пояснює це певним ставленням до себе й світу, що змушує подивитися в бік подібної яскравості. "Озираючись на історію, ви помітите, що багато знаменитих рудоволосих, насправді, пристрасно хочуть бути такими — у них є сміливість. Рудий колір — це самовираження, і тепер люди хочуть цього більше, ніж будь-коли раніше", — зазначає Вуд.

Ця тенденція також не пов’язана з одним конкретним відтінком, оскільки різні відтінки червоного працюють для різних відтінків шкіри. "Рудий личить всім, холодний або теплий відтінок", — пояснює Вуд. Рудий вважається теплим відтінком, але насправді є і його прохолодні варіації. В основі прохолодних тонів лежать сині й фіолетові підтони, в основі теплих — червоні, помаранчеві та жовті. Якщо у вас руде волосся й ви хочете поліпшити свій колір, але маєте бліду шкіру, то звертайте увагу на теплі кольори, тоді як холодніші тони зазвичай краще личать до середніх і темних відтінків шкіри. Та пам’ятайте, що світліше ваше волосся, то яскравішим буде результат.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.