До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як дібрати чубчик до будь-якого волосся і стрижок

Невміння вкладати чубчик часто стає єдиною причиною, чому багато хто з нас так і не наважується підстригтися. Чубчик — це не просто яскравий тренд, а й практичний спосіб швидко змінити образ і підкреслити або заховати різні риси обличчя. І якщо ви ще сумніваєтеся, то три голлівудські перукарі розповіли, як підібрати чубчик під різне волосся, як правильно його вкладати і які засоби треба використовувати.

Пряме волосся
Photo: Getty Images

У той час як усі, хто має чубчика, побоюються, що він матиме вигляд недоглянутого та жирного, власникам прямого волосся треба бути особливо уважними. "Краще не використовувати додаткових засобів для чубчика, тому що він лягає на обличчя й часто вбирає шкірний жир, що обтяжує його", — пояснює Мара Рошак, авторка чубчика Енн Гетевей. Починати сушити чубчик краще, коли він ще мокрий. Творець чубчика Дакоти Джонсон Марк Таунсенд рекомендує скористатися феном, спрямовуючи волосся вниз за допомогою пласкої щітки, а потім, коли воно висохне на 90%, утримувати його вертикально круглою щіткою, змахуючи чубчик угору. Для грубшого й живішого ефекту Рошак пропонує розчісувати чубчик пучками. У перервах між миттям голови освіжайте його окремо. "Використовуйте сухий шампунь, щоб освіжити чубчик, замість знову повністю мити голову й робити укладку", — каже Вернон Франсуа, відповідальний за перевтілення Амандли Стенберг.

Реклама
Хвилясте волосся
Photo: Getty Images

Спершу полюбіть хвилястість свого волосся. "З довгим хвилястим чубчиком ви можете сушити волосся без фена, створюючи невимушений вигляд, який вигідно підкреслює розслабленість текстурного волосся", — каже Франсуа. Тієї ж думки дотримується Таунсенд, який радить своїм клієнтам з хвилястим волоссям надавати зачісці форми за допомогою рук і спрею, щоб зберегти природні вигини і, на бажання, надати чубчику стилістики 1970-х. Якщо ж ви хочете домогтися певної форми або вам треба освіжити чубчик, Рошак радить використовувати розпилювач із водою та пласкі шпильки. "Спершу я обприскую чубчик водою, а потім використовую одну пласку шпильку біля основи чубчика, допомагаючи зберегти об’єм біля коренів, — пояснює вона. — Я укладаю волосся за допомогою шпильки в потрібному мені напрямку, даючи змогу волоссю самостійно вибирати кут, під яким воно хоче лягти. Також заради певної форми я додаю шпильок ближче до кінчиків".

Кучеряве волосся
Photo: Getty Images

Як показує досвід, "що менше ви чіпаєте кучері, то краще зберігається їхня форма", — розповідає Франсуа. Дайте волоссю висохнути на 80%, а потім акуратно відокремте тонкі пасма чубчика пучками. Ще одна стратегія — "використовувати бавовняний рушник або футболку, щоб не пошкодити волосся й допомогти йому набути форми природних гарних кучериків", — каже Рошак. Хоча є безліч технік укладання кучерявого волосся, експерти в один голос кажуть, що дифузор — святий Грааль форми й об’єму. "Коли кучерявий чубчик потребує сушіння, я використовую дифузор і низьку температуру повітря", — пояснює Рошак і нагадує, що під час сушіння треба трішки підіймати й переміщати кучері пучками, щоб укладка вийшла фактурною і об’ємною.

Афрокучері
Photo: Getty Images

Як і в разі з кучерявим волоссям, що менше маніпуляцій ви робитимете з текстурами, то краще — особливо коли йдеться про каскадний чубчик або чубчик-фіранку. Після душу Франсуа радить делікатно сушити кучері рушником, не порушуючи їхньої природної текстури й форми. На підсушеному волоссі використовуйте трохи легкого зволожувального крему для укладання, щоб підкреслити, але не обважнити форми кучерів. Щоб освіжити чубчик, використовуйте розпилювач з водою і незмивним кондиціонером.

Текст: Lauren Valenti
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.