До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'юті-аудит: фарбування Jean Paul Mynè, досвід редакторів Vogue

Promotion

У квітні в Україні з'явилися органічні, vegan-friendly фарби і засоби для догляду за волоссям Jean Paul Mynè. Редакція Vogue випробувала їх і розповідає про переваги.

Реклама
Олена Пономаренко, б'юті-редактор

З тих пір, як Оля Чайковська написала нам про етичну косметику, тема мене не відпускає. Я вірю, що світ повинен рухатися в сторону екологічного, розумного, усвідомленого виробництва і споживання. Звичайно, і в б'юті теж. Jean Paul Mynè в цьому сенсі молодці. Вони зібрали найавторитетніші екознаки відмінності: сертифікат Vegan (це означає, в складі немає компонентів тваринного походження, включно з молоком і його похідними, а також продуктів бджільництва), EcoCert ( "без парабенів, силікону, ароматизаторів та синтетичних барвників"), Soil Association (не менше 95% органічних речовин в складі), Cruelty-Free (засоби і їх компоненти не тестували на тваринах), Eco-Friendly (безпека для навколишнього середовища). Звичайно, фарбу на ранковий тост не намажеш, але навколишньому середовищу і волоссю засіб шкодити не повинен.

Незважаючи на сказане вище, полегшувати колористу завдання я не збиралася: вислала референс (вихід в блонд, розтяжка кольору). Отримала відповідь: "ОК, буде потрібно 5 годин: висвітлити пасма, пофарбувати коріння, затонувати, зробити відновлювальну процедуру". Якщо все пройде успішно, не доведеться потім ходити в салон кожні три тижні і витрачати півжиття на догляд.

Засоби Jean Paul Mynè здаються їстівними – як трюфельне масло, як пана-кота, як бальзамічний соус. Освітлювальний склад наноситься на hair fusions – прозорі смужки, на які майстер укладає пасмо, малює по ньому пензлем, а потім загортає нагору – і приклеює, як sticky notes. Це і є перше в світі освітлювальне масляне обгортання. У складі фарби немає води. Замість неї – м'якоть алое, а також спіруліна, 5 органічних масел, рослинний колаген, комплекс амінокислот, ферменти. Все, щоб волосся було (і відчувалося) після фарбування краще, ніж до.

Штаб-квартира марки розміщена в італійській провінції Фермо, в крихітному Сант-Ельпідіо-а-Маре. Це не перша нішева марка родом звідси: за сто кілометрів, в селі Каттоліка, влаштувався парфумерний бренд Tiziana Terenzi. Море – бірюза, небо – блакить, сосни – смарагди. І запахи навколо. І середньовічні церкви, і кам'яні площі. Тут люблять життя, люблять жити, бачать красу і насолоджуються кожною хвилиною.

Околиці Сант-Ельпідіо-а-МареGetty

Поки майстер працювала, я безперервно знімала stories (все було просто-таки кінематографічно) і вивчала палітру DOC ('Different Organic Color') – від чорного і капучіно до блонда. Відтінки персикового ехо, сірого бузку і рожевого кварцу– навіть якби я захотіла гаму єдинорога, я б її отримала. Барвники не пахнуть, дають стійкий колір, повністю зафарбовують сивину, дають блиск і не шкодять волоссю.

Єдине, про що шкодую після фарбування, – не забрала додому використані баночки з-під фарби. Вони нагадують міні-фляжки для оливкового масла, виготовлені з харчової упаковки, можуть використовуватися повторно. І в них можна висаджувати квіти – наприклад, сукуленти. Екологічно і дуже instagrammable.

Анастасія Яворська, редактор Vogue.ua

Вперше в житті я фарбувала волосся фарбою, що складається на 60 відсотків з соку алое. І це, треба сказати, зіграло вирішальну роль для мого волосся. Так як колір я завжди волію максимально натуральний і радикальних змін в цьому сенсі зі мною не сталося, то вся моя увага була зосереджена на стані волосся після фарбування від Jean Paul Mynè.

Від природи моє волосся кучеряве, жорстке і пористе, і якщо його постійно не умаслювати сироватками, маслами і масками, то воно нагадуватиме за об'ємом і станом кульку "перекотиполе". Саме тому я ніколи не здаюся і доглядаю за ним так ретельно, як це можливо. Однак, можу сказати, що стан волосся після фарбування перевершив всі мої очікування. Настільки шовкової, м'якої і доглянутої шевелюри у мене не було ніколи. Я несамовито рекомендую спробувати процедуру Jean Paul Mynè всім власницям такого ж неслухняного волосся як у мене.

GettyАнастасія Яворська
Дарія Слободяник, редактор відділу "Культура"

У студентські роки я любила змінювати колір волосся – від чорного до рудого через шоколадний і мідний, а потім довго виводила шкідливий червоний відтінок, який залишився після одного невдалого фарбування. Мій натуральний каштановий мені подобається, фарбуватися в принципі я б не збиралася якби не сивина на пасмах, що обрамляють обличчя. Коли вона почала мене відверто дратувати, наспів шанс протестувати нову італійську фарбу Jean Paul Mynè.

Те, що Jean Paul Mynè органічна фарба і дотримується принципу "не нашкодь", я сприйняла як належне. 2018 року, в епоху безперервних відкриттів, найнеймовірніших досягнень і роботів, що з'являються на обкладинках глянцевих журналів, виробляти щось відверто хімічне, на мій погляд, зовсім не "комільфо".

Фарбування минуло швидко, легко і приємно. Як референс я відправила своєму майстру фотографію актриси Роуз Бірн у неї м'яке омбре. Фактично те ж саме отримала і я: темні корені і немов вигорілі по довжині пасма з м'якими переливами. Під час фарбування я хвилювалася, що оскільки фарба органічна, то вона може не повністю зафарбувати сивину, а для мене це було принциповим. Майстер заспокоїла, що Jean Paul Mynè зафарбовує сивину на 100 відсотків.

Цікавим був і сам процес: майстер зробила так зване "масляне обгортання" за допомогою спеціальних прозорих смужок нанесла по всій довжині освітлювальний склад. Я посиділа в них, як космонавт, хвилин 40 а після, коли ми вимили голову і зробили укладку, отримала дуже красивий відтінок. А найважливіше навіть не вдалий колір а те, що після фарбування моє волосся неймовірно м'яке, і я постійно до нього торкаюся. Суцільне задоволення.

Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.