До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 головних зачісок, які будуть у моді 2023 року

Якщо минулі роки були одою стрижкам та експериментам із зачісками, про які ми ніколи раніше не думали, які будуть найбільші тренди в зачісках у 2023-му? По-перше, у новому році ми застосовуватимемо той самий підхід до волосся, випробовуючи нові стрижки, кольори, хитрощі укладання, формули й аксесуари в пошуках змін. Vogue поговорив з деякими найкращими перукарями світу, щоб дізнатися, які тенденції у зачісках, за їхніми прогнозами, будуть помітними у 2023 році. І ось вам готові мудборди.

Складні зачіски

Мистецтво повертається, і перукарі знову починають творчий рух. "Довгий час мова йшла лише про стрижку, але ми знову починаємо спостерігати повернення укладок", — каже Люк Хершесон. "Тепер питання полягає більше в тому, які зачіски обрати, щоб вони не здавалися надто старомодними". Незалежно від того, чи то вузли, балетні пучки та хвостики, чи залаковані локони та більш вишукані архітектурні форми (як у Лілі Джеймс на BritishFashionAwards), настав час переглянути підхід до укладань.

Реклама

Порада Хершесона: "Зосередьтеся на тому, щоб підняти волосся на одній лінії з вилицями", — каже він. "Загалом, такі зачіски легше робити, коли волосся вологіше, оскільки так воно трохи пластичніше – нанесіть крем AlmostEverythingCream, щоб додати фіксації".

Догляд за шкірою голови

Можливо, це не найцікавіша тенденція, але догляд за шкірою голови є невід’ємною частиною здорового волосся. "Здоров’я шкіри голови стає все більш актуальним", — каже Джен Аткін, чий нещодавно випущений шампунь проти лупи Ouai містить саліцилову кислоту, яка зменшує лущення та заспокоює запалення. "Догляд за шкірою голови необхідний для досягнення блискучого здорового волосся".

Концентрат (коктейль) для волосяної частини голови – Hair peptide, SkinClinic

З огляду на те, що кількість пошукових запитів за терміном "засіб для сухої шкіри голови" на Pinterest зросла на 70 відсотків, здається, ми всі шукаємо ефективні формули. Лінійка Symbiose від Kérastase поєднує піроктон-оламін, саліцилову кислоту та пробіотики для розчинення шару мертвих клітин, зберігає збалансований мікробіом і захисний бар’єр шкіри голови. Спробуйте Micro-PeelingCellulaire, який містить саліцилову кислоту для ніжного відлущування чутливої ​​шкіри голови.

Стрижки

Боб і далі в моді, і СідХейс прогнозує, що "бокс" буде одним із найпопулярніших у 2023 році. "Це надзвичайний класичний боб Відала Сассуна", — каже Хейс. "Гострі форми, що вражають, – менше про нашарування, а більше про прямі лінії та кути". Це втілення power-зачіски. Порада щодо того, як найкраще створити графічний силует, — випрямити волосся за допомогою прасочок – наприклад, BaByliss 9000.

З іншого боку, стилістка Nai'Vasha прогнозує, що боб не вийде з моди наступного року. "Моя головна порада з бобом — не мудрувати... Та не недооцінювати його силу", — каже вона.

Розкішне довге волосся

Чи то завдяки нарощуванню волосся, чи то старому доброму відрощуванню, волосся стає довшим з кожним днем. Хершесон каже, що різниця полягає в наступному: замість того, щоб давати волоссю висихати самому по собі, ми рухаємося до більш вишуканої естетики. Це може бути класичне укладання феном або великі об’ємні хвилі, але що б це не було, це антидот від одержимості короткими зачісками, що залишала нам менше місця для експериментів.

Бічні проділи

"Мені здається, що краще надавати перевагу глибокому бічному проділу", — каже Джордж Нортвуд. "Це неочікувано робить речі свіжими та новими, особливо з бобом". Він згадує Емми Коррін у "Коханці леді Чаттерлей" для прикладу. Ще одним гарним прикладом бічного проділу в дії є Алекса Чанг.

Еффект мокрого волосся

"Ультраглянцеве, неймовірно блискуче волосся, що виглядає мокрим, — це тренд 2023 року, який буде всюди", — каже Нортвуд, який цього року створив сяйливу вологу зачіску для Алісії Вікандер на Каннському кінофестивалі. "На подіумі Chanel і SaintLaurent показали нам, як носити "мокре" волосся будь-якої довжини, з різними видами проділів, текстуроване або гладеньке". Чудовий спосіб перетворити денний образ на вечірній, він також пасує будь-якому типу волосся. "Тут важливо зосередитися саме на зволоженні, — каже Шарлотта Менса. – Результат — справді блискуче, здорове волосся".

Скульптурні коси

"Ми побачимо більше плетінь, що більше нагадують скульптури", — розповідає Менса. Шукайте натхнення у таких знаменитостей, як Габріель Юніон, яка нещодавно заплела косу в квітку на прем’єрі "Дивного світу", або Яра Шахіді та ЛюпітаНіонго, які регулярно експериментують із високими плетіннями на червоній доріжці.

Чубчик сімдесятих

Вони справді нікуди не дінуться, за словами Хершесона, який каже, що це один із найбільш популярних стилів. Хоч які вони будуть універсальні, ви можете змінити спосіб носити чубчики: висушити їх феном, щоб надати надзвичайного об'єму, або носити більш розслаблені.

Маллет нульових

Маллет повернувся цього року, і в салоні Ларрі Кінга перукар Ліллі Бріджер створив зачіску в дусі нульових для МіїРіган. "Це справді нагадувало зачіску, що її тоді носила Періс Гілтон", — каже він. "Пам'ятаєте оці загострені кінчики волосся, які були шалено модними? — цей стиль знову в моді у 2023 році".

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.