До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правда чи дія: що потрібно знати про бренд Deciem

Скандал у благородному сімействі: Deciem закривається, але повертається на б'юті-арену. Засновник Deciem знову витворяє.

2013 року канадський мультибренд натуральної косметики увірвався в б'юті-індустрію і моментально набув світову популярність. 2017-го косметичний гігант Estee Lauder купив 28% компанії – і це послугувало вагомим показником успіху навіть для скептиків. Косметичні продукти (а Deciem об'єднує десять брендів, включно з найпопулярнішим, бюджетним The Ordinary) миттєво продаються, а на офіційній сторінці в Instagram регулярно публікують новини – хороші і не дуже. Так, 8 жовтня 2018 року з'явилася інформація про закриття бренду Deciem. Vogue UA відстежує хронологію скандальних подій.

Реклама

8 жовтня на офіційній Instagram-сторінці Deciem його засновник Брендон Труекс опублікував відеозвернення, в якому сповістив, що бренд тимчасово призупиняє роботу, а майже всі його співробітники залучені у велику кримінальну діяльність. Крім цього, в підписі під постом Брендон наполягав на серйозному ставленні до його слів і загрозливо натякав, що всі, хто раніше сміявся, не зможуть уникнути розслідування. При цьому, тегами в публікації були відзначені відомі люди і компанії.

У квітні 2018 року Труекс звільнив всю команду з Нью-Йорка і наполіг на припиненні співпраці з Sephora – тепер продукцію Deciem там годі й шукати. У травні засновник бренду опублікував на сайті Deciem відкритого листа, в якому повідомив про "фінансові правопорушення" з боку акціонера бренду (мабуть, маючи на увазі Estee Lauder). Будь-якого зв'язку між цим звинуваченням і словами про "велику кримінальну діяльність", згадану у відео, виявити не вдалося. Зате Труекс не забув написати, що не планує коли-небудь залишати Deciem.

11 жовтня стало відомо, що магазини Deciem почали закриватися. Шанувальники Deciem захвилювалися, а хвиля нерозуміння посилила відчуття дивацтва, що відбувається. Сайт припинив роботу, замовлення не приймалися взагалі, але прийняті раніше все ж обробляли. Переживали фанати; нервували в компанії Estée Lauder, яка є міноритарним інвестором бренду і не любить бути у невіданні. Брендон Труекс вирішив не зупинятися на розпочатому – і опублікував новий пост в Instagram, де повідомив про закриття всіх офісів, магазинів і виробництв Deciem.

12 жовтня з'явилася інформація, що інтернет-магазини припинили співпрацю з Deciem, а компанія Estée Lauder отримала підтвердження суду, що дало змогу усунути Труекса від діяльності бренду і призначити нового керуючого директора. Ним став Нікола Кілнер. Слухання минуло 11 жовтня в Торонто, але Труекс не з'явився на засіданні, а пояснив свою відсутність перебуванням в Амстердамі. Представники Estée Lauder повідомили, що задоволені рішенням суду і готові співпрацювати з Deсiem. А також додали, що робота Deciem відновиться.

16 жовтня так і сталося. Після рішення суду знову відкрилися всі офіси, фабрики і склади. Робота сайту відновлена, Instagram-акаунт бренду зажив новим життям, пости Брендона Труекса видалені, а новим виконавчим директором Deciem працює Нікола Кілнер. Після відсторонення Труекса опубліковали новий пост, в якому вказали, що в розвитку бренду і далі дотримуватимуться цінностей уже екс-директора, адже саме він прищепив до бренду любов, пристрасть і повагу.

Нагадаємо, ексцентричний екс-директор Deciem вже опинявся замішаним в інтернет-скандали. Так, в січні 2018 року Брендон публічно висміяв бренд Drunk Elephant, заявивши, що "треба бути п'яним, щоб переплачувати за масло марули" (масло марки уп'ятеро дорожче аналогічного масла бюджетної марки The Ordinary, що входить в Deciem). Пізніше йому довелося вибачитися.

У лютому Брендон опублікував відео, де заявив про звільнення PR-команди, і пообіцяв, що відтепер публікації в Instagram робитиме власноруч. Пізніше з'явилися відео, де він звертався до підписників, звільняв співробітників і видавав робочі приписи підлеглим. Апогеєм стала історія, коли Труекс розірвав відносини з партнером, лікарем Ешо, і повідомив про це останнього у Instagram.

Продовжуємо стежити за розвитком подій. Залишається сподіватися, що ексцентричність засновника не позначиться на якості засобів Deciem.

За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.