До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі їдять жимолость цього літа

Цього літа багато їли, фотографували і знову їли жимолость. Розбираємося, звідки з'явився цей тренд і при чому тут ягоди.

Photo: Getty Images

Кількість постів і Stories із жимолостю цього літа залишила позаду фотогенічну полуницю, малину і навіть лохину. Проте якщо останні три ягоди можуть з'являтися на світлинах в одиничному екземплярі, то жимолость ми спостерігали в стрічці буквально мисками (якщо не відрами).

Реклама

Імовірно, цей бум почався з кількох згадок про жимолость нутриціологами у своїх соціальних мережах. Дотримуючись тренду на сезонні і локальні фрукти й овочі, багато експертів у галузі харчування регулярно розповідають про місцеві рослинні продукти, які незаслужено залишаються поза увагою. Так, не встигнувши з'явитися на ринках, жимолость опинилася на наших кухнях — і потім у звітах в Instagram.

Жимолость — це рослина, квіти, плоди і листя якої використовуються в медицині. Хоча немає достатньої кількості наукових доказів, що підтверджують чудові властивості плодів жимолості, ягоди можна спокійно вживати в їжу. Синій колір ягід натякає на високий вміст антиоксидантів і вітаміну С, денну норму якого можна отримати, з'ївши всього 100 г жимолості.

Photo: Getty Images

У ягодах також міститься йод і селен, відповідальні за здоров'я щитовидної залози і серцево-судинної системи. Квіти і екстракти жимолості також використовуються місцево для лікування шкірних захворювань і є популярною сировиною в парфумерії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.