До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому цієї зими нам усім потрібна ванна з імбиром

У Китаї упродовж століть приймання гарячої ванни вважалося особливим ритуалом очищення душі й тіла. При цьому, зі слів засновниці бренду натуральної косметики Анни Лам, у холодну пору року неможливо уявити гарячу ванну без додавання імбиру.

Photo: Getty Images

У культурах Азії імбир використовувався тисячоліттями в кулінарії і з лікувальною метою, завдяки його протизапальним, а також таким, що покращують кровообіг і травлення, властивостям. Проте, в холодну пору року волокнистий корінь має куди символічніше значення — окрім природних зігрівальних властивостей, імбир відомий своєю відповідністю традиційній китайській концепції "ці", що уособлює енергетичну силу, властиву всім живим істотам. Для циркуляції цієї енергії потрібен баланс, відомий як давня філософія "інь" і "янь".

Реклама

"Зігрівальна температура води й енергія "янь", яку забезпечує імбир, потрібні у сезон "інь", — пояснює Лам. — Їжте імбир, пийте чай з імбиром і приймайте ванну з імбиром — робіть усе, щоб повністю зігріти своє тіло, звільнити його від затискачів і дозволити енергії ці циркулювати. В холодну пору року дуже важливо приймати теплу ванну, позаяк цей ритуал допомагає відновити баланс, поліпшує кровообіг і зміцнює імунітет".

Також треба зазначити, що розслаблювальна ванна перед сном сприяє якісному сну, якого ми так потребуємо в умовах стресу й невизначеності.

Текст: Lauren Valenti
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.