До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

По краплині: велнес-крапельниці, особистий досвід

Promotion

Про крапельниці краси – безліч міфів і розмов. Аліса Ілієва на особистому досвіді перевірила, що це за процедури і за що їх так люблять світські дівчата.

Реклама

Коли я вперше дізналася про beauty-крапельниці, то поставилася до цього скептично. Навіщо здоровій людині робити крапельниці взагалі? За моє життя не було поки ніяких пригод і все, що відбувалося з моїми венами, – аналіз крові. У моєму оточенні було не так багато людей, які хоч раз пробували крапельниці як терапію, в основному їх призначали тим, хто отруївся або якщо здоров'я було в критичному стані.

Я завжди за превентивні методи, адже простіше і правильніше уникати навантажень на організм або підтримувати його заздалегідь, ніж лікувати вже через потребу. Одна моя подруга багато років боролася з проблемами шкіри, поки лікар-дерматолог не прописав їй крапельниці. Через 5 процедур я побачила результат – буквально на обличчі. І зрозуміла, що означає медичний термін "біодоступність" щодо крапельниць: все, що подруга наносила на шкіру або приймала всередину роками, давало короткочасний результат. Після курсу крапельниць я побачила стабільно стійкий результат – здорову шкіру.

Звичайно, курс потрібно повторювати раз на пів року для підтримання результату. Зараз багато клінік, які пропонують різні варіації крапельниць; дуже складно вибрати і зрозуміти, куди варто йти. Я проаналізувала всіх і звернулася в місце, де займаються виключно крапельницями. Це beauty-бари в різних районах міста. Мені особливо сподобалося, що всі склади обрані під контролем лікаря і привезені з США.

Щоб зрозуміти, що потрібно конкретній людині, варто до процедур здати загальний аналіз крові. Але є коктейлі, рекомендовані всім – у разі, якщо немає серйозних проблем зі здоров'ям. Найчастіше люди не ведуть правильний спосіб життя; харчування, його режим, регулярність, якість сну і достаток стресу просто не залишають нашому організму шансів на саморегуляцію. Нам потрібні системні підтримки, як кава вранці (яку я, до речі, не п'ю) – детокс-коктейлі. З цього, в принципі, починається шлях до балансу в організмі.

До того, як почати живити організм вітамінами і мікроелементами, логічно його почистити. Після кількох процедур детокс-терапії призначають коктейлі за запитом. Комусь не вистачає енергії, комусь – здорового кольору обличчя. Є навіть крапельниці для схуднення, тобто прискорення метаболізму, але для таких потрібен розширений аналіз крові.

Повернуся до того, чому звичайні вітаміни не такі ефективні, як отримані з крапельницею. Річ у тім, що в більшості випадків біодоступність компонентів досить низька: частина розпадеться просто в шлунку, а інша частина часто не здатна вирушити далі, бо мікрофлора не справляється. У випадку з крапельницями речовини оминають травний тракт, все необхідне потрапляє відразу в кров і з кровотоком розходиться по всьому організму.

Для себе я вибрала детокс, який особливо хороший в осінній і зимовий періоди, коли організм слід підтримати. А тоді пройшла кілька крапельниць для підвищення рівня енергії. Для мене це особливо актуально, бо з регулярним сном і харчуванням, а ще відсутністю стресу, у мене серйозні провали. Ритм життя такий, що пити вітаміни місяцями вже немає часу, і найкращим виходом з цього дефіциту я вважаю крапельниці.

Реальні зміни помітні вже після 5 процедур. А після 10 – зміни в тілі і кольорі обличчя. Процедура абсолютно безболісна, триває разом з усією підготовкою і виміром тиску близько години. Ніяких неприємних відчуттів під час крапельниць і після теж немає. Можна займатися справами в смартфоні, пити воду, чай або навіть каву. Крапельниці можна знайти як у різних клініках міста, так і замовити додому. Остання опція особисто мені здається максимально зручною. Раз на пів року, а деяким і раз на сезон, радять повторювати процедуру. І незабаром я знову повернуся, може вже з іншим запитом, але точно в @welness.bar, що дуже полюбила.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.