До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кілька порад з догляду за шкірою для молодих мам

По-перше, будьте добрими по відношенню до себе. По-друге, будьте добрими по відношенню до себе попри все. І якщо після пологів стан вашої шкіри не відповідає очікуванням, запасіться терпінням і співчуттям — усе можна виправити.

Photo: @gigihadid

Шкіра деяких жінок під час вагітності (і після неї) стає неймовірно привабливою і сяючою, проте багато хто не відчуває такої розкоші. Зі слів докторки Мішель Сквайр, яка вивчає шкіру і є засновницею служби Qr8, що видає рецепти для догляду за шкірою, ми не повинні недооцінювати зміни, через які проходить шкіра в післяпологовий період.

Реклама

"Жіноче тіло переживає величезні зміни під час вагітності, включно зі зміною стану волосся, шкіри, нігтів, ясен, сальних і потових залоз. Ці зміни є результатом метаболічних, гормональних, імунологічних і судинних змін, які необхідні для розвитку плода, — каже вона. — Більшість цих змін обґрунтовані і зникають через певний час після пологів. Деякі з них зникають повністю (свербіж шкіри, висипання), деякі ми хотіли б протермінувати (ріст волосся і нігтів), а інші можуть мати тривалі наслідки (меланодермія, розтяжки, пошкоджені судини)".

Олія для тіла Uma Oils Absolute Anti-Aging

Як зазначає докторка Сквайр, посилена пігментація, особливо меланодермія (так звана "маска вагітності"), — найбільш поширена проблема зі шкірою під час вагітності. З нею стикаються близько 75% вагітних жінок. Наслідком меланодермії часто стають розтяжки, свербіж шкіри, плями і висип.

Проте докторка Сквайр не радить кардинально змінювати догляд за шкірою в післяпологовий період. Замість цього вона рекомендує шукати продукти з м'якими, але ефективними інгредієнтами, як-от гіалуронова кислота і вітамін С (обидва інгредієнта безпечні, якщо ви годуєте грудьми). Загальна рекомендація як під час вагітності, так і в період грудного вигодовування — уникати ретинолу.

Очищувальний засіб для обличчя Barbara Sturm Enzyme Cleanser

"Догляд за шкірою має бути простим і доступним. Під час вагітності, грудного вигодовування та в перші кілька місяців після пологів шкіра зазнає безліч змін, і це точно не найкращий час, щоб експериментувати з новими продуктами. Останнє, що потрібно втомленій молодій мамі — це стрес через складні процедури з догляду за шкірою!" — каже Сквайр.

"По-друге, не зациклюйтеся на вирішенні проблем зі шкірою через вагітність найближчим часом після пологів. Старе прислів'я "це мине" тут доречне. До того ж, деякі інгредієнти для місцевого застосування небезпечно використовувати під час грудного вигодовування. Замість цього виберіть очищувальні і зволожувальні продукти, які підходять для будь-якого стану вашої шкіри. Зосередьтеся на захисті шкіри за допомогою сонцезахисного крему, антиоксидантів, таких як вітамін С, і м'якого засобу для очищення. Також використовуйте сироватки і маски з гіалуроновою кислотою й ніжні зволожувальні засоби, а раз на тиждень робіть делікатне хімічне відлущування для додаткового сяяння".

Сироватка Skinceuticals C-E Ferulic

Жаклін Бреннан, засновниця клініки Mosman, згодна, що спочатку рекомендується дбайливе ставлення до себе і своєї шкіри.

"Я б рекомендувала дочекатися закінчення грудного вигодовування, щоб нормалізувався рівень гормонів, а мелазма і судинні зірочки часто минають через три-чотири місяці", — говорить вона.

"І все-таки я рекомендую відповідально застосовувати сонцезахисний крем з SPF 30-50. Також наносити сироватку з вітаміном С, щоб регулювати пігментацію, її також безпечно використовувати під час вагітності та грудного вигодовування".

Позаяк під час вагітності і після пологів шкіра може стати чутливішою, а ретинол у цей період використовувати не можна, Бреннан пропонує знайти більш м'який ретинол або "замінник" вітаміну А, наповнений антиоксидантами. Вона рекомендує Medik8 Bakuchiol Peptide, адже бакучіол — це рослинна альтернатива ретинолу.

Medik8 Bakuchiol Peptides

Ейпріл Робертс, національна тренерка Sisley, каже, що додавання освітлюючих засобів, на кшталт Phyto-Blanc Le Soin від Sisley, допоможе вирівняти тон шкіри, а коли йдеться про випадіння волосся — ще одного поширеного післяпологового стану — Sisley Hair Rituel допоможе відновити його щільність і сяяння.

"Догляд за шкірою після пологів може не бути в пріоритеті, позаяк необхідно піклуватися про дитину. Найкраще, що можна зробити в такому разі — дотримуватися режиму з догляду за шкірою! Це ключ до здорової і сяючої шкіри, і якщо дотримуватися режиму щодня вранці і ввечері, вдасться впоратися з багатьма фізичними змінами, які ви помічаєте", — каже вона.

Освітлюючий крем для обличчя Sisley Phyto Blanc Le Soin

Щодо салонних процедур, Бреннан рекомендує світлодіодну терапію 5о, що заспокоює і освітлює шкіру. Якщо обридла меланодермія не минає, Бреннан стверджує, що професійний пілінг Cosmelan і домашній догляд зменшують пігментацію до 95%.

Зрештою, післяпологовий період — це час, коли потрібно бути лагідним по відношенню до себе. Дотримуйтесь базових кроків. Умивайтеся ніжним очищувальним засобом. Пийте багато води. І, хоча ви й не потребуєте цього нагадування — але постарайтеся заснути, коли спить ваша дитина.

Текст: Annie Brown

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.