До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Любити і приймати: героїні Vogue — про стосунки з власним тілом

Любити і приймати — найважливіше, що можна зробити для власного тіла. У партнерському матеріалі з ARTISTRY™ героїні Vogue розповідають історії стосунків з власним тілом, прийняття та шляху до себе.

Олеся Жураківська

Довідка Vogue

Реклама

Олеся Жураківська — актриса Київського театру драми й комедії на лівому березі, кіноактриса, у портфоліо якої — близько 100 фільмів. Була ведучою проєкту "Зважені та щасливі" і приймає себе.

Олеся Жураківська. На Олесі: сережка, NOMIS JEWELRY; блуза, штани, босоніжки, все — власність героїні

Про важливі слова собі, підлітку

"Не хвилюйся, Олесенько, насолоджуйся: ти ніколи більше не будеш такою, як зараз. Ти все робиш правильно, все обов’язково вийде, тільки надолуж англійську — стане в пригоді. Не роби поспішних висновків, не витрачай час на тих, хто тебе не цінує, не кидай французьку й гітару. Твоє сприйняття себе дуже зміниться з віком, з досвідом подорожей, знайомством з різними культурами й уявленнями про красу.

Тебе полюбить людина, що здавалася тобі бездоганною. Вона переконає тебе в тому, що ти вродлива, окрилить і підштовхне йти по життю з високо піднятою головою. Ти поступиш в одну з найкращих театральних шкіл світу, подолавши конкурс у 160 осіб на місце, — і закінчиш її з відзнакою. Якийсь час, поки навчатимешся, станеш навіть підробляти фотомоделлю, будеш багато танцювати, займатися сценічним рухом і боєм, і хоч за що братимешся, все буде виходити. Так ти знайдеш упевненість".

Олеся Жураківська. На Олесі: сережка, NOMIS JEWELRY; сукня, AKIRA NAKA (theicon.ua); браслет, власність героїні

Про історію прийняття себе

Всі хвилювання й неприйняття себе були результатом зіткнення із соціумом і нав’язування стереотипів. У сім’ї в нас всі високі, статні люди, до того ж ще добрі й люблячі. Пам’ятається, надивившись кліпів MTV, я хотіла собі кучеряве волосся, білосніжні зуби, як у Кайлі Міноуг або Вітні Г’юстон. А замість цього були підліткові прищі, повненькі стегна й маленькі груди.

У 13 років у мене був 41 розмір ноги й зріст 176. Доводилося ходити у взутті, яке нещадно тиснуло; весь одяг мав короткі рукави. Ровесниці були нижчі за мене на пів голови, а то й на голову, та й хлопчакам я була не цікава. Я ходила на художню гімнастику, і кожне зважування було тортурами, хоча за гнучкістю, координацією та працьовитістю я не поступалася іншим. Я захоплювалася танцями, виконувала соло, хотіла танцювати лебедя, але бачила, як всі навколо посміхаються, і страждала.

Осмислити стосунки з тілом мені допомогло кохання. А ще успішна робота, освіта, друзі, подорожі. І я подумала: "Якщо я все це отримала, все змогла, отже заслуговую на це". Я вчила б дітей довіряти собі, знати, що сенс життя — щастя. Що людина — не тільки тіло, а й дух. Що у світі для кожного є місце й призначення — тим він чудовий і прекрасний.

Олеся Жураківська. На Олесі: сережка, NOMIS JEWELRY; жакет, блуза, штани, босоніжки, все — власність героїні

Про важливе в догляді за тілом

Для мене важливий сон, свіже повітря, тепла ванна з олійними бомбами для тіла ввечері, контрастний душ уранці, позитивні емоції, музика та якісні засоби для догляду. Не можу жити без руху, починаю день з контрастного душу, потім наношу олійку для тіла й парфуми. Люблю, щоб засоби для тіла були якісними, з натуральних інгредієнтів. Часто привожу косметику з подорожей, продовжуючи шлейф вражень. Дуже люблю морську сіль для ванн і скрабів — це надзвичайно корисно для суглобів і шкіри.

Юліанна Юссеф

Довідка Vogue

Юліанна Юссеф — підприємиця, блогерка, активістка, яка підвищує обізнаність людей у всьому світі про CMN (Сongenital Melanocytic Nevus), з яким вона живе з народження. Юліанна знімається в рекламних кампаніях, а в жовтні цього року стала героїнею матеріалу Vogue.

Юліанна Юссеф. На Юліанні: каф із золота, Nomis Jewelry; сережка, Ambush (https://theicon.ua); топ, TOTEME (helen-marlen.com); спідниця, BEVZA; босоніжки, BOBKOVA; сумка, REJINA PYO (spazio.ua)

Про важливі слова собі, підлітку

Коли ти не така, як усі, виникає відчуття, що весь світ проти. На вулиці, у транспорті, на роботі неможливо сховатися від людей і поглядів, неможливо втекти від себе. Це призводить до того, що ти перестаєш собі подобатися, відчуваєш, що ти інша. І що чомусь це погано. Перед тобою яскравий приклад, учитель, — твоя мама, яка вчить піклуватися про внутрішній і зовнішній стан. З раннього дитинства ти переймаєш її звички: спорт, правильне харчування, масаж. Завдяки їй ти завжди пам’ятаєш, як важливо дбати про себе. З роками ти навчишся слухати — і чути себе. Я обіцяю, якось у тебе трапиться прекрасний тандем душі й тіла. І ти досягнеш моменту, коли твоє тіло дуже подобатиметься тобі.

Юліанна Юссеф. На Юліанні: намисто, JW ANDERSON (theicon.ua); сукня, THEO

Про історію прийняття себе

Буває, що деякі процеси в тілі непідвладні людині, хоч як правильно вона харчується, хоч як стежить за собою, хоч як прислухається до організму. Буває так, що люди народжуються з особливостями, з якими нічого не можна зробити. У моєму випадку це шкіра — найбільший орган. Тисячі родимих ​​плям, що всіяли моє тіло, — мій біль, моя наука в житті, глузування, булінг, депресії, гнів, заперечення. Упродовж багатьох років я вчилася любити і приймати себе. І, якщо бути чесною, багато разів здавалася. Років у 20 я боялася виходити з дому: починало здаватися, що на мене дивляться всі, і що оточення відчуває до мене агресію.

Одного разу я зрозуміла, що не хочу більше ховатися й боятися. Почала працювати над собою, проводити самоаналіз. Почала відверто говорити в соцмережах про власну шкіру, розповідати, що це за особливість, і як з нею жити. У роботі над собою я зрозуміла, що багато реакцій — від необізнаності. Моя особливість — рідкісна, одна на пів мільйона, і про неї не говорять взагалі. А страх має великі очі: побачивши щось уперше, можна надумати багато зайвого. Те, що я почала нести інформацію в маси, допомогло не тільки мені, а й багатьом дітям і дорослим у всьому світі. Це додає сили й зміцнює віру в себе, як ніколи раніше.

Юліанна Юссеф. На Юліанні: каф із золота, Nomis Jewelry; сережка, Ambush (https://theicon.ua); топ, TOTEME (helen-marlen.com); спідниця, BEVZA; босоніжки, BOBKOVA; сумка, REJINA PYO (spazio.ua)

Про догляд за тілом

Для мене догляд за тілом — це комплексний підхід до стану організму. В ідеальному засобі для тіла мені важливий склад без ароматизаторів і хімії. У ньому мають бути неагресивні компоненти, які відновлюють водно-ліпідну мантію шкіри, добре зволожують, підтримують здоровий мікробіом. Щопівроку я здаю аналізи й відвідую лікаря, стежу за гормональним фоном, перевіряю, чи в нормі вітаміни й мікроелементи. Дбаю про харчування, роблю детокс, займаюся спортом. Для мене тіло — єдине ціле зі здоров’ям і красою, а догляд — прояв любові до себе. Мені багато чого не можна. Під забороною засмагання, гарячі ванни, сауни, лазні, скраби, обгортання; влітку мені можна виходити на вулицю тільки зі SPF50. Не можна травмуватися, не можна хворіти, оскільки зниження імунітету може призвести до раку шкіри.

Алекс Кіртока

Довідка Vogue

Алекс Кіртока була однією з найбагатонадійніших моделей світу у 2013 році, коли відкрила показ Dior Haute Couture. Обмеження в харчуванні й емоційні навантаження спровокували збій, і Алекс стрімко набрала вагу. Але не стала робити з цього трагедію, а вибрала здоров’я, сповнене життя, навчання та саморозвиток. У 2018 році вона стала героїнею вересневого номера Vogue UA.

Алекс Кіртока. На Алекс: сережки, JW ANDERSON (theicon.ua); жакет, штани, все — P.A.R.O.S.H. (Helen-marlen.com); черевики, ACNE STUDIOS (theicon.ua)

Про важливі слова собі, підлітку

Я б просто хотіла сказати собі те, що й так знала завжди: "Ти знайдеш шлях до того, щоб приймати й любити себе, не створюючи перешкод у себе в голові. Все буде добре, але доведеться бути терплячою. Підтримка батьків, університет, робота, проби й помилки приведуть до класних людей, які допомагатимуть бачити життя з різних сторін, цінувати його й любити, не зациклюючись на тілесності. Усвідомити себе вродливою допоможуть час і турбота про себе. Весь шлях з 18 років буде подорожжю до усвідомлення того, як здорово жити, — і яке класне життя. Ти полюбиш походи — з наплічником, наметами, вогнищем. Здіймаєшся на гору, хоч здається, що це нереально, і на вершині почуваєшся героїнею. Ти насолоджуєшся, відпочиваєш — і рушаєш далі, на наступну вершину. Все як у житті".

Алекс Кіртока. Сережки, JW ANDERSON (theicon.ua); жакет, штани, все — P.A.R.O.S.H. (Helen-marlen.com); черевики, ACNE STUDIOS (theicon.ua)

Про історію прийняття себе

Коли я працювала моделлю, мою зовнішність завжди оцінювали: клієнти, агенти тощо. Тому мої стосунки з тілом довго будувалися на тому, як його сприймали інші. Тож мені досі складно розуміти, який вигляд я маю. Залишатися в модельних параметрах, особливо з таким високим зростом (зріст Алекс — 187 см. — Ред.), завжди було складно, і здавалося, що я невдаха. Тому що не можу схуднути чи утримати потрібну вагу. Тепер я розумію: це було насилля над собою. Тепер я навчаюся балансу, здорового й уважного ставлення до себе, турботи про власне здоров’я.

Це довгий шлях, який я все ще проходжу. Думка "потрібно схуднути" не відпускає тих, хто пройшов через розлади харчової поведінки. Час від часу вона з’являється знову. Іноді — у невинній формі, але легко може перейти у важку фазу "пів яблука в день — і так увесь місяць". І якщо вдається хоча б зловити цю думку — і відпускати її, зосереджуючись на інших важливих речах, — це перемога.

Алекс Кіртока. На Алекс: каф із золота, Nomis Jewelry; жакет, спідниця, все — Lake Studio; светр, Isabel Marant (https://theicon.ua); черевики, Acne Studios (https://theicon.ua)

Про догляд за тілом

У догляді за тілом для мене важлива регулярність: не забувати робити очищення, користуватися кремом постійно, тому що тільки так буде видно результат. Люблю навантаження — не тільки звичайний спорт, а будь-які виклики собі, після яких класно розслабитися — піти на масаж, зробити маски, сходити в лазню, у Карпатах — на чани. Намагаюся займатися йогою — вона показує те, що не могло довго відкритися.

У скрабах найбільше люблю приємні запахи, особливо кисло-солодкі, і відчуття гладкої шкіри після. Користуюся ними за настроєм, зазвичай у будні, а також у дні, коли хочеться відчути, що я подбала про себе. Люблю користуватися скрабами в лазні, коли вони краще проникають і очищають. До карантину я завжди брала із собою скраб на спорт і користувалася ним в душі після заняття.

Валерія Харатін

Довідка Vogue

Валерія Харатін — власниця креативного простору DELAB Space, незалежна підприємиця Amway, мама й бабуся, яка більшу частину власного життя присвятила розвитку бізнесу. Вона вважає, що в будь-якому віці важливо приймати себе й піклуватися про власне тіло.

Валерия Харатін. На Валерії: каф, NOMIS JEWELRY; сукня, LAKE STUDIO; сумка, браслет, все — TORY BURCH (spazio.ua); туфлі, DUNE (tsum.ua)

Про важливі слова собі, підлітку

"У сьомому класі ти різко виростеш, на 11 см відразу, і будеш найвищою в класі. Зріст надовго стане причиною неприйняття себе. Мама жартуватиме, що ти ніколи не вийдеш заміж — „Кому така довга потрібна?". Але ти поставиш собі за мету довести всім, що дружин, друзів, колег вибирають не за зростом, а за розумом і з любові. Ти будеш найкращою в класі, а потім обереш професію вчителя.

Після закінчення школи помітиш, що ставлення до тебе змінилося. Хтось залицятиметься, робитиме компліменти. Тобі навіть здаватиметься — нещиро, але одного разу хлопець скаже, як ти недооцінюєш власну красу — і зовнішню, і внутрішню. І це стане одним з переломних моментів у твоєму житті. Тоді ти запам’ятаєш, що підтримка оточення має колосальне значення. А твій зріст стане вихідною точкою досягнень — ти навчишся бути вірною собі й мріям".

Валерія Харатін. На Валерії: сережка, NOMIS JEWELRY; сукня, J'AMEMME; босоніжки, SAYYA by LUBA MAKARENKO

Про важливу науку у стосунках з тілом

Коли я працювала вчителем, то намагалася прищепити дітям толерантність одне до одного, не судити за зовнішністю й уміти заступатися за тих, хто став жертвою бодишеймінгу та цькування.

Тепер у нас із чоловіком троє дорослих дітей і онуки. Завжди їм кажу, що вони — найкращі: твердо вирішила ніколи не критикувати їх за зовнішність — і вчила так само ставитися до інших. Навіть коли дочка Даніелла погладшала до 135 кг, я вважала за обов’язок обстоювати її перед суспільством. Я розуміла, що лише вона для себе вирішує, якою людиною хоче бути. Вона зробила вибір: правильне харчування, фізичні навантаження, психологічна налаштованість, домішки, догляд — і скинула 65 кг.

Молодшого сина Ігоря (Ігор Харатін — футболіст Збірної України, гравець угорського клубу "Ференцварош". — Ред.) ми з дитинства принадили до спорту, де немає місця ліні. Але в цьому разі треба ще й уміти розслаблятися. Масаж, сауна, кріосауна, вітаміни, здоровий сон — все це допомагає синові відновлюватися після матчів.

Валерія Харатін. На Валерії: каф, NOMIS JEWELRY; сукня, LAKE STUDIO; сумка, браслет, все — TORY BURCH (spazio.ua); туфлі, DUNE (tsum.ua)

Про догляд за тілом

Найважливіше — здоровий, глибокий сон, щоб відновитися після важкого дня. Я лягаю не пізніше як о 23:00 і сплю щонайменше 8 годин. Завжди звертаю увагу на те, що їм, скільки води п’ю, як сплю, які вітаміни й домішки вживаю. Намагаюся думати про гарне, проводити більше часу із сім’єю. Під час карантину навчилася доглядати за тілом вдома: прийняти ванну, нанести маски на обличчя й тіло, а після — заварити чай і усамітнитися з книгою. Це дарує приємні емоції, а позитивне мислення — прямий шлях до здорового гарного тіла. Люблю різні типи масажу й спа, які з початком карантину доводиться робити вдома — самій. У цьому мені допомагають засоби американського бренду ARTISTRY ™, якими я користуюся майже 20 років.

У засобах для догляду ціную якість, вибираю тільки перевірені, у складі яких — натуральні інгредієнти. А ще люблю практичність та естетику, адже зручне, гарне паковання завжди доречне хоч на поличці у ванній, хоч у подорожі. Моя нова пристрасть — крем для тіла з освітлювальним ефектом від Artistry Signature Select ™, який зменшує видимість пігментних плям, надає шкірі гарного сяяння й надовго зволожує.

Ната Жижченко, ONUKA

Довідка Vogue

Лідерка групи ONUKA Ната Жижченко завершила роботу над новим альбомом, а ще — стала мамою й учасницею книжкового проєкту Ukrainian Women in Vogue, присвяченого українським героїням, які з’являлися на сторінках нашого журналу.

Ната Жижченко. На Наті: сукня, THE ATTICO (theicon.ua); черевики, JOSEPH (theicon.ua)

Про важливі слова собі, підлітку

"Візьми за звичку займатися спортом — бажано тим, який подобається (йога, ходіння, пробіжки) і який легко поєднувався б з твоїм насиченим графіком. Навчися того, що тілу потрібно надавати увагу. Це не означає, що треба цілодобово тренуватися в залі. Просто не можна харчуватися незрозуміло чим, ігнорувати спорт. Без роботи й докладених зусиль полюбити себе буде дуже складно. Тілу важлива увага, у будь-якому вигляді. І що раніше почати, то краще почуваєшся з роками".

Ната Жижченко. На Наті: сережки, PATOU (helen-marlen.com); топ, спідниця, J’AMEMME; черевики, JOSEPH (theicon.ua)

Про історію прийняття себе

Років до 25 я вважала себе потворною й нескінченно всім про це заявляла. Я думала, якщо скажу це вголос, то мене буде легше прийняти. Зараз я розумію, що це була повна маячня: доросла, адекватна, розумна дівчина, яка таке говорить, — це абсурд. Особливо на тлі всіх успіхів, які я мала. Не знаю, як це поєднувалося з моїм образом і сприйняттям мене як особистості, але це були щирі заяви.

До 25 років я важила 45 кг, і це була моя природна вага; нездорова худорлявість, візуально подібна до анорексії. У мене не раз питали на концертах, чи не хворію я. Одяг на мені ніколи не сидів, потрібно було все вшивати: від рукавів до штанин. Тривалий час я намагалася набрати вагу. Потім стався гормональний збій, і я перетворилася на "нормальну" людину. Попри те, що я мала добрий вигляд, на контрасті в 10 набутих кілограмів я почала почуватися гладкою, просто свинею. Коли була молодшою, то завжди комплексувала через власні маленькі груди. А коли вони виросли, то стало здаватися, що в мене просто вим’я. Загалом, я впадала в крайнощі із самосприйняттям.

Через мою публічність мене регулярно закидають гейтерськими коментарями. Звісно, якісь із них резонують з моїми внутрішніми комплексами, тоді вони ранять ще сильніше й засідають у мозку.

Ната Жижченко. На Наті: сукня, THE ATTICO (theicon.ua); черевики, JOSEPH (theicon.ua)

Про догляд за тілом

Я завжди намагалася максимально працювати над власним тілом: харчування, спорт, який узгоджується з моїм розкладом. Я завжди розуміла, що тілу потрібна увага. Нічого не роблячи, себе прийняти не можна.

Вродливою себе, якщо чесно, ще до кінця не усвідомила. Щоб полюбити й прийняти себе, потрібно багато працювати над собою, сприйняттям, і навіть світоглядом. Прогрес, безсумнівно, є. Мені здається, у таких питаннях краще рухатися повільно, але впевнено, остаточно позбавляючись кожного з комплексів.

Мені важливо постійно опрацьовувати спину, робити масаж, стежити за поставою. Вважаю, що здорова спина — запорука здоров’я в усьому тілі. Тілу потрібні їжа, спорт, сон, секс, душ, крем для тіла, прогулянки на свіжому повітрі, сон після туру, масаж, сауна, басейн (особливо не влітку).

У засобах для тіла мені важливий запах, склад, компактність паковання для перельотів. Я дуже консервативна людина, якщо вподобала якийсь засіб, то не мінятиму його дуже довго.

Про те, як змінилося сприйняття себе після пологів

Неможливо пояснити, що відбувається під час вагітності та пологів, людині, яка цього не відчула. Так цікаво спостерігати, як у тобі росте людина. Спостерігати за власною шкірою: як вона спочатку розтягується, а потім стягується. Як згинається поперек, як змінюються груди, як змінюється хода. Цікаво усвідомлювати, як протікає весь процес, і скільки тисяч років цьому механізмові. Після пологів тіло глобально не змінилося. Але багато людей помічає, що в мене змінилося обличчя — напевно, воно стало м’якшим.

Про лінійку Artistry Signature Select™

Ідеальний крем здатний вирішити поставлене перед ним завдання: глибоке очищення, якісне зволоження, підтягнення й надання пружності, вирівнювання кольору. Всі ці різновиди кремів є в новій лінійці для догляду за тілом від Artistry Signature Select ™, які виготовлені з натуральних інгредієнтів, мають приємний запах, м’яку текстуру й приголомшливий ефект, а кожен продукт доступний у яскравому зручному пакованні. Ось це і є ідеальний персоналізований догляд для тіла, коли кожен може знайти рішення для себе.

<b>амвей 2020 банки цвет</b>

З кольорових тюбиків Artistry Signature Select ™ хочеться зібрати всю колекцію для догляду за тілом у домашніх умовах. Жовтий — гель глибокого очищення з натуральними екстрактами цитрусових; фіолетовий — кремоподібний, відлущувальний скраб для тіла з екстрактом чорної смородини; зелений — легкий, зволожувальний гель для тіла, у складі якого зелений чай і квіти персика для зволоження впродовж 48 годин; білий — лосьйон для тіла з просвітлювальним ефектом з натуральними екстрактами білого чіа й вишні ацероли для природного сяяння шкіри; червоний — лосьйон-сироватка з екстрактом граната для зміцнення шкіри й ліфтингу.

Нова лінійка для догляду за тілом Artistry Signature Select™

Нова лінійка для догляду за тілом Artistry Signature Select™

Відео: Polina Grebenik

Фото: Danil Kaistro

Стиль: Anastasiia Yatsenko

Стиль still life: Nataly Tiuleneva

Макіяж: Vitalia

Зачіски: Yevgeniya Kozlova

Асистент стиліста: Liza Melkstina

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.