До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краса з Азії: 5 б'юті-секретів, які практикує увесь світ

Самі того не усвідомлюючи, ми дотримуємося багатьох б'юті-порад, які прийшли до нас з Азії, де одночасно з екстремальними поглядами на красу важливе місце посідають б'юті-традиції, що передаються з покоління в покоління. Ось 5 із них, які без перебільшення стали популярними у всьому світі.

Photo: Getty Images
Довіряємо рослинам

Згадаймо Китай, де традиційна медицина значною мірою заснована на корисних властивостях трав. У Китаї впевнені, що за допомогою трав і корінців можна впоратися з багатьма недугами, в тому числі проблемами зі шкірою. Так, для прикладу, плоди годжі допомагають відтермінувати старіння, а всім знайома ромашка чудово заспокоює, знімаючи запалення. Звісно, різні стани вимагають різного ступеня впливу, але саме поєднання рослинних інгредієнтів часто є непорушною базою щоденного догляду для кожного з нас.

Реклама
Нефрит для масажу

Застосування каменів і кристалів у догляді за шкірою — недавній тренд, який познайомив нас з десятками різновидів масажерів і техніками їх використання. Якщо ви досі не знайшли "свій" камінь, дайте шанс нефриту. Нефритовий ролер або скребок впливає на шкіру обличчя так само, як і сухий масаж щіткою на все тіло — покращує кровообіг і виводить токсини. Після масажу з'являється привабливий рум'янець, шкіра підтягується і наче підсвічується зсередини.

Домашня маска з куркумою

Куркума — один із інгредієнтів, який перекочував зі Сходу в Азію, щоб проявити свій потенціал як б'юті-продукт. Корисні властивості цієї пряності забезпечують протизапальний вплив, а якщо наносити маску з куркумою місцево, то можна вирівняти тон обличчя і розгладити дрібні зморшки. Достатньо змішати столову ложку молока з чайною ложкою куркуми і чайною ложкою меду, щоб отримати маску, яка за 15 хвилин освіжить тон обличчя. Але будьте обережні: цю маску краще не наносити на чутливі ділянки шкіри.

Зелений чай

Цей стереотип повністю виправданий — в Азії дійсно п'ють багато зеленого чаю. Крім того, існують десятки його видів для різних потреб шкіри. Зелений чай відомий протизапальними властивостями і вмістом антиоксидантів, що позитивно позначається на стані шкіри (якщо, звісно, у вас немає протипоказань до його вживання).

Точковий масаж

Стимулювання окремих процесів в організмі за допомогою впливу на певні точки на тілі — ще одне мистецтво, що походить з Азії і яким навіть на базовому рівні володіє кожен б'юті-ентузіаст. Акупунктура (голковколювання) і акупресування допомагають очистити шкіру від токсинів, активувати вироблення природного колагену, розгладити зморшки і навіть полегшити симптоми екземи та псоріазу. А базові пружинисті натискання на шкіру, щоб зволожуючий крем або сироватка краще всотувалися, — обов'язковий ритуал турботи про себе.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.