До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно чистити зуби. Спойлер: ви все робите не так

Чистити зуби двічі на день — потрібний мінімум. Але важливо ще й робити це правильно. Спільно з Oral-B, виробником електричних щіток Oral-B iO з революційною магнітною технологією, розвінчуємо міфи про гігієну зубів і ясен.

Ми звикли до постулату: зуби треба чистити після їди, це золотий стандарт гігієни. Насправді відразу після їди зубна емаль під впливом кислот розм’якшується, і чищенням можна її травмувати. Тож краще витримати якийсь час перед тим, як чистити зуби після вживання соків, фруктів та інших багатих на кислоти продуктів: усі вони розм’якшують емаль.

Реклама

Чистити зуби треба щонайменше дві хвилини. Раніше стоматологи-гігієністи радили заводити таймер, ставити мініатюрний пісковий годинник або просто рахувати до 30, очищаючи по черзі праву верхню частину щелепи, ліву верхню, праву нижню й ліву нижню. Сьогодні можна просто ввімкнути улюблену пісню — і чистити зуби, поки вона не закінчиться. Нова електрична щітка Oral-B iO містить вбудований таймер, який відстежує тривалість кожного сеансу очищення, тож користувачі знають, коли закінчуються рекомендовані дві хвилини. Значки смайликів на дисплеї повідомляють користувачам, чи досягли вони мети. А застосунок Oral-B App з функцією 3D-відстеження зубів і технологією визначення положення, на основі штучного інтелекту, розпізнає всі зони в порожнині рота, спрямовуючи користувачів до 100% чищення зубів. Крім того, інтерактивний дисплей OLED показує персоналізовані режими чищення, привітання, нагадування про потребу замінити насадку. До речі, стоматологи рекомендують змінювати насадку раз на три місяці.

Багато хто впевнений, що відполірувати зуби можна, тільки якщо дуже натискувати на щітку. Насправді зайвим тиском можна травмувати ясна. Щоб цього уникнути, електрична щітка Oral-B iO обладнана датчиком, який світиться червоним у разі занадто сильного натиснення, і зеленим, коли тиск щітки оптимальний, — і в такий спосіб допомагає захистити ясна. Ті, хто має чутливі зуби, можуть вибрати так званий чутливий режим для ніжних ясен — або придбати насадку Gentle Care з тонкими м’якими щетинками, спеціально призначену для чутливих зубів.

Люди часто думають, що будь-яка зубна щітка однаково добре допомагає позбутися зубного нальоту, і байдуже, яку щітку використовувати. Насправді нові технології не стоять на місці, і електрична зубна щітка Oral-B iO з магнітною технологією iO створює WOW-ефект абсолютно чистих зубів, як після професійного чищення в стоматолога. "Це абсолютно новий рівень чистоти", — запевняють експерти бренду.

Як це працює? По-перше, кругла насадка допомагає анатомічно охопити зуб зусебіч. Це дає змогу без проблем очистити зони, до яких зазвичай важко дістатися, якщо використовувати зубну щітку з традиційною довгастою головкою, наприклад звичайну або звукову.

По-друге, Oral-B iO видає мікровібрації, які ефективно усувають зубний наліт, що в’ївся в емаль, і водночас дбайливі до ясен. Це дає не просто гігієнічний, а ще й естетичний ефект — порівнюючи зі звичайною зубною щіткою, Oral-B iO усуває до 100% більше зубного нальоту, робить зуби білішими з першого дня використання завдяки усуненню поверхневих плям і робить ясна на 100% здоровішими всього за тиждень. Крім того, кожен може самостійно вибрати режим чищення й підібрати відповідну насадку. А це означає — кастомізувати догляд за зубами і яснами для себе.

Про бренд Oral-B важливо знати ще дещо. Це бренд № 1, який найчастіше використовують стоматологи в усьому світі*.

Здоров’я ротової порожнини серйозно впливає на стан всього організму. Так одонтогенні (зубні) інфекції, викликані бактеріями, присутніми в порожнині рота (включно зі стафілококами, стрептококами тощо) знижують імунітет, призводять до ускладнень, слугують джерелом хронічної інфекції. Мікроби з хворих зубів мігрують по кровоносних і лімфатичних судинах всього організму. Невелике зниження імунітету — і виникають пульпіт, періодонтит і так далі. З’являється вторинне вогнище інфекції, і можуть страждати горло, ніс, вуха. Мікроби можуть вражати серце, нирки, кишківник, мозок тощо та провокувати серйозні хвороби, від міокардиту до ревматизму.

Oral-B iO — досить дорога зубна щітка. Але інвестиція абсолютно виправдана: наприклад, у Швейцарії майже ні в кого немає карієсу — все тому, що правильній гігієні зубів навчають з дитинства. А правильна гігієна зубів може заощадити величезні гроші під час візитів до стоматолога.

Нова електрична зубна щітка Oral-B iO — це ще й екологічний, відповідальний вибір. Краще купити одну щітку, яка буде дуже довго у вжитку, ніж постійно змінювати звичайні пластикові або навіть бамбукові.

Так, нова щітка не звільняє від обов’язкових планових візитів до лікаря що пів року. Але це правило здоров’я й безпеки: запобігти проблемі завжди набагато простіше й дешевше, ніж боротися з наслідками. У разі з гігієною та здоров’ям ротової порожнини воно й поготів справедливе.

* На підставі опитувань тисяч стоматологів, що тривали з листопада 2019 року по червень 2021 року в країнах Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Африки та Австралії, і підтверджені як статистично достатні на рівні 95%. Підтверджений Радіус Ілюмінейшн, 22.09.2021 року

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.