До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не просто тип шкіри: нова філософія підбору б'юті-засобів

Promotion

Новий підхід у догляді за шкірою – I'm more than just a skin type, що в перекладі означає "Я – не просто тип шкіри". Він пропонує, що обирати засоби для догляду треба не тільки залежно від типу шкіри, але і від способу життя людини.

Реклама

Шкіра змінюється не тільки з віком; на неї впливає безліч різних чинників: гормони, загальний стан організму, клімат і ультрафіолетове випромінювання. А також спосіб життя. Вплив останнього такий великий, що косметологи все активніше співпрацюють з епігенетикою – і випускають засоби, які допомагають вирішити конкретні проблеми шкіри, що виникли від недосипання, життя в мегаполісі, стресів і так далі. Редактори Vogue.ua і продюсер редакції – дівчата зі складними графіками і насиченим життям – перевірили, як це працює. І розповідають, чому є сенс заглянути в корнер Yves Rocher. Там не просто вислухають (і поспівчувають, якщо треба), але і підберуть засоби, здатні нейтралізувати шкоду від несистематичного догляду, безсонних ночей, перельотів, дедлайнів, а іноді – і вечірок.

Олена Данилевська, редактор Vogue.ua

Наявні: недосипання, хронічна втома.

Особистий досвід. Я – мама однорічної дитини, а отже, не висипаюся. Ну добре, загалом висипаюся, але частіше дещо недосипаю. Години так 1,5-2 за ніч. Лягаю не раніше півночі, а буває і до першої години. Прокидаюся о 7:30. Якщо пощастить – о 8-9 ранку (із застереженням, що один раз за ніч доведеться прокинутися). Для гарного самопочуття, здоров'я тіла і красивої шкіри ось ці 1,5-2 години критично важливі, а тому їх доводиться компенсовувати іншими методами. З цим мені дуже успішно допомагають впоратися засоби Yves Rocher. Для мене красива шкіра – це зволожена шкіра, яка світиться зсередини, оксамитово-матова на дотик і однорідна за кольором, а ще з непомітними, як у немовляти, порами. Загалом це нормальна шкіра, а у мене – тонка, зневоднена, схильна до сухості, яку "прикрашають" забиті пори на носі та іноді вранці мішки під очима. З усіма цими історіями я прийшла до Романа Малихіна, тренера Yves Rocher.

Очам, до речі, я в догляді приділяю найменше уваги. І дарма. Через конституцію обличчя є схильність до легкого нависання верхньої повіки. Тому потрібно використовувати засоби, які даватимуть ліфтинг-ефект і ущільнюватимуть шкіру, щоб вона не провисала далі. Мені порадили крем для контуру очей Anti-age Global. У нього цікавий аплікатор (металевий) і щільна як пластилін текстура. Зате на шкірі зернятко крему вмить розігрівається і дає ефект ущільнення без жирної плівки. У моєму випадку краще піти на випередження: запобігати зараз, ніж потім боротися.

Олена Данилевська

З догляду для шкіри обличчю мого способу життя найбільше допомогли сироватка Hydra Végétal,денний крем гами Sensitive Végétal для чутливої шкіри і нічний крем-маска від зморшок і для вирівнювання поверхні шкіри, який в Yves Rocher називають "сном у флаконі".

Сироватка – моя любов з першого нанесення. Я обожнюю такі текстури і мені, як міському жителю, не вистачає хорошої м'якої води: вона ж як сплеск, легка, тане на шкірі вмить. Немов вмився джерельною водою.

Денний крем з лінії, розробленої для чутливої ​​шкіри, мені підібрали не просто так. Що таке чутливість шкіри? Це "реактивність". Вона виникає у відповідь на стреси, екологію, глобальні зміни клімату і т.д. На ці зовнішні сигнальні вогні шкіра реагує припливом крові (почервоніння, поколювання і т.д.). Найбільше від припливу крові страждають капіляри: вони наближаються до поверхні шкіри. Згодом їх стінки стають крихкими, і кожен приплив крові – це "як у труби дати сильний напір води": така аргументація від тренера Yves Rocher Романа Малихіна стала для мене дуже переконливою. Що може статися з трубами? Вони можуть лопнути. Те ж і з капілярами. У мене така проблема вже проявляється, і якщо не зміцнити судини, не зробити шкіру еластичною, – будуть проблеми. Крем Sensitive Végétal допомагає відсунути поріг чутливості шкіри, прибирає крихкість судин, при цьому, добре зволожує шкіру. Текстура мусово-кремова, але не жирна: лягає на шкіру легкою вуаллю, перші три три хвилини дещо липка, але вже через 5-7 хвилин шкіра матова і щільна.

Перед сном я наношу нічний крем-маску від зморшок і для вирівнювання поверхні шкіри – знаменитий "сон у флаконі". Завдяки його формулі всі процеси відновлення, які мають відбуватися в 8-9-годинний період, прискорюються. Його рекомендують всім, кому не вдається поспати належний час. Я дійсно бачу від нього ефект: на ранок шкіра свіжа, тон обличчя рівний, без жирного блиску в Т-зоні, я подобаюся собі в дзеркалі і не поспішаю швидше нанести тональний крем (а його хочеться нанесити щоразу, коли себе складно впізнати у відображенні) . А це означає, що крем працює.

І найулюбленіше – очищення і пілінги: без них навіть найдорожчий і ефективний крем не працюватиме як належить. Квартет нових масок і гель для вмивання Hydra Vegetal – мої маст-хеви. Гель прописався в моїй ванні вже більше року: люблю змити ним залишки макіяжу, чим досягаю ідеальної чистоти шкіри. Після нього ніколи не виникає сухості: шкіра м'яка, гладка, чорні сальні залози майже без залишку розчиняються. А ось щоб досягти ідеальної чистоти, гідної салонних процедур, варто витратити трохи часу.

Для домашнього ритуалу пілінгів в Yves Rocher представили нові маски: ними можна користуватися і окремо, і як мультимаскінг – кожну наносити одночасно, але на різні ділянки обличчя. Я вибрала перший варіант: спочатку відлущую шкіру гоммажем з пудрою абрикосових кісточок (вони хоч і забагато, але гладкі і шкіру не дряпають), потім видаляю надлишки себума і жирний блиск в Т-зоні маскою з білою глиною, після – зволожую шкіру маскою з соком агави: на цьому етапі обличчя помітно свіжішає, шкіра перетворюється в оксамит і здається дуже насиченою і вдячною, – і завершенням мого ритуалу є маска для сяйва з обліпихою. З цього моменту до шкіри хочеться торкатися, гладити і кайфувати від відчуттів, наскільки вона стає відпочилою, сяючою і красивою. І все це вдома, без походу в салон.

Маски в міні-флаконах, Yves Rocher
Анастасія Яворська, редактор Vogue.ua
Анастасія Яворська

Наявні: несистематичний догляд, чутлива шкіра, жорсткий робочий графік

Особистий досвід. Консультація міжнародного тренера Yves Rocher, Романа Малихіна, для мене була чимось на кшталт комплексного обстеження всього організму. І по суті, це найправильніший підхід до шкіри. Адже обличчя – лакмусовий папірець того, що відбувається з організмом. З Романом ми поговорили про складнощі перехідного осіннього періоду, про вітаміни, які я приймаю, про гормональну карту, яку все збираюся зробити – і завдяки йому, нарешті, зроблю.

Насправді такого повноцінного обговорення моїх кількох десятків квадратних сантиметрів шкіри на обличчі я ще не отримувала. Але, в підсумку, за свою лінь і загальний стан шкіри отримала призначення: шість засобів для щоденного використання.

Для початку скажу, що моя шкіра зараз в "реактивному" стані – чутлива, легко червоніє і реагує подразненням на багато засобів. Роман сказав, що проблему можна вирішити грамотним очищенням. Для цього мені призначили гель-ексфоліант з серії "Детокс і відновлення" і тонік Hydra Vegetal.

До речі, мою пристрасть до вмивання міцелярною водою Роман не схвалив і сказав, що вона хороша для екстрених випадків – наприклад, в подорожі. А якщо ти вдома, то краще змивати макіяж за всіма правилами і закріплювати успіх тоніком.

Також мені порадили окремо крем для шкіри навколо очей, і я отримала різні креми для дня і ночі. Всю цю розкіш порекомендували наносити на сироватку. Зізнатися чесно, раніше я думала, що сироватка – це самостійний продукт, і використовувати її окремо від крему. Але Роман пояснив, що сироватка – ідеальний "провідник" для компонентів, який містяться в кремі. Тобто найрозумніше, що можна зробити для свого обличчя, – це наносити їх в строгому порядку, тобто сироватку під крем. Не перший день живу в світі красивих банок, але ось вік живи і вік учись! Взагалі хочу сказати, що такий індивідуальний підбір догляду – саме те, що потрібно для дівчини, яка багато працює. Не завжди є час промоніторити нові продукти і прочитати всі відгуки про них, та й фахівцеві завжди видніше, що відбувається з твоєю шкірою, краще, ніж тобі. І саме професіонал підкаже, що робити з новими і старими проблемами.

Марина Сандугей-Шишкіна, продюсер

Наявні: перельоти, складний робочий графік, дедлайни.

Особистий досвід. Привіт, я Марина і я продюсер зйомок. Вже рік я знайома з продукцією Yves Rocher і використовую лінію для догляду Hydra Vegetal. Для комбінованої шкіри – ідеальна. Крем на основі гелю зволожує, швидко втягується, залишає шкіру матовою і прекрасно поєднується з моєї тональною основою, що велика рідкість.

Стрес мене оточує з ранку до вечора: рання ранкова прогулянка з собакою, робота, дзвінки, листи без відповіді. На зйомку везуть дзеркало розміром 3 на 4 метри, я координую процес і контролюю кожен сантиметр шляху. І так постійно.

В кінці липня, після повернення з відпустки з рівним золотистим кольором обличчя, загадала собі продовжити це відчуття на весь наступний рік. А на роботі – відразу 3 великих проекти. Місяць пролетів як один день в режимі 24/7 – з переїздами, організацією зйомок від А до Я, ранніми світанками і пізніми сніданками. Минув всього місяць, але все, що відчувала моя шкіра, – втома, нерівний сірий колір обличчя, сухість. З'явились старі "друзі" – мішки під очима.

І ось я знову в пошуку новинок для поповнення своєї косметички. Мені пощастило зустрітися з Романом Малихіним –"психологом" від Yves Rocher. Ми говорили не тільки про тип шкіри, але і про особливості мого режиму дня. "Ми – це наш спосіб життя", – сказав Роман. І склав мені програму догляду на осінь.

Ранок. Після активної прогулянки з собакою – вмивання з гелем Elixir Jeunesse Anti-Pollution + Detox. У нього приємна щільна гелева текстура і дрібні відлущувальні частинки в складі. Він очищає м'яко і дарує відчуття нової, свіжої шкіри. Після – денний крем з цієї ж серії, Reperation + Anti-pollution. Він м'який, освіжаючий, добре зволожує, схожий за текстурою на Hydra Vegetal – і відразу мені подобається. Даю йому 5 хвилин всмоктатись і наношу тональну основу. Шкіра стає матовою, без відблисків.

Моя шкіра комбінована і чутлива (гримуча суміш). Очі реагують найсильніше; роздратування з першого нанесення гарантовані, якщо продукт неправильно збалансований. У догляді за шкірою навколо очей моє відкриття – ролик-крем Serum Vegetal "Природне сяйво". Закохалася з першого разу: прохолодний наконечник дає відчуття спа з масажем. Класно знімає припухлість в зовнішніх куточках очей і, здається, навіть трохи освітлює круги під очима.

А далі все, як завжди: дзвінки, листи, переїзди, зустрічі, зйомки до 8-9 вечора. Але я дуже люблю мій спосіб життя і ні на що його не проміняю. Я впевнена, всі від цього кайфують; я – так точно. Ввечері є 2 процедури, які допомагають перезавантажитися, очистити думки і тіло, – це прогулянка з собакою в спокійному режимі і очищення шкіри обличчя і голови. Я вірю, що вода має цілющі і відновлювальні властивості. Варто занурити обличчя в потік – і миттєво отримуєш заряд свіжості.

Мої очі дуже чутливі, особливо ввечері, після цілого дня в моніторі і зі смартфоном. Тому я змиваю макіяж заспокійливим засобом на основі волошки Pur Bleuet, що ніжно змиває туш, не залишає розводів.

Далі очищення, через процедуру подвійного вмивання. Активне зволоження улюбленою сироваткою Hydra Vegetal: зволоження 48 години. Освіжаючий гель наношу на долоні, розтираю і наношу легкими дотиками. У сироватки легка текстура, вона швидко втягується, результат видно вже через півгодини: гладка і відживлена зсередини шкіра.

В ритуал вечірнього очищення відмінно вписався крем-гоммаж для шкіри голови Anti-Pollution "Детокс і відновлення". Завдяки йому шкіра голови знову дихає. Після будь-яких засобів для укладки або важкого знімального дня – ідеально. Наносити масажними рухами, без поспіху, насолоджуватись процесом. Далі – міцелярний шампунь "Детокс і відновлення" – і волосся після миття легке, шовковисте і добре блищить.

Останній етап вечірнього догляду – нічний крем-маска "Детокс і відновлення" з екстрактом афлої. Вона дає антивіковий ефект, містить антіоксиданти і поліфеноли. Її можна не змивати на ніч. На ранок шкіра відпочила, пружна і гладенька. Такий мій медитативний підхід до краси і свіжості на осінньо-зимовий період.

З 24 вересня до 28 жовтня в усіх бутіках бренду Yves Rocher і з 1 до 31 жовтня на сайті www.yves-rocher.ua триває акція "Дні догляду за шкірою": при купівлі будь-якого основного засібу для догляду за шкірою обличчя (сироватки, денного / нічного крему, крему для контуру очей, маски), ви отримаєте повноформатний продукт для очищення з тієї самої гами в подарунок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.