До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'юті-секрети Валерії Гуземи під час вагітності

Дизайнерка ювелірних прикрас Валерія Гузема в липні готується вперше стати мамою. Днями вона влаштувала baby-shower, на якому розсекретила ім'я майбутнього малюка (буде хлопчик), а vogue.ua дізнався у неї про секрети краси під час такого важливого в житті кожної жінки періоду.

Валерія Гузема
Про підготовку

Спеціально до материнства я не готувалася, але раз на півроку проходжу повне обстеження організму і намагаюся робити все вчасно. Сучасні технології мають широкі можливості, і я вважаю, що краще попередити захворювання, ніж потім лікуватися. Тому моя порада кожній дівчині дуже проста: стежте за своїм здоров'ям так, ніби ви ось-ось станете мамою, навіть якщо це зараз не входить у ваші плани.

Реклама
Про раціон

В цілому нічого не змінилося, в моєму раціоні так само багато сезонних овочів і фруктів. Риба, м'ясо, молочні продукти в помірній кількості. Єдине, що з'явилося з початком вагітності потяг до солодкого. В цьому питанні я більше не належу собі, і якщо щось у мене з'являється перед очима, не можу встояти. Звісно, я намагаюся замінювати це фруктами або сухофруктами, але іноді просто втрачаю голову до прикладу, при вигляді булочки з маком. Також з вагітністю я збільшила споживання білка. Краще комбінувати тваринні білки, які містять усі важливі амінокислоти, з продуктами рослинного походження: бобовими, насінням чіа, злаками, спаржею, брокколі. Рекомендую звернути увагу на кіноа це суперфуд, в 100 г якого міститься 14 г білка. І, звісно ж, продукти, насичені фолієвою кислотою (для розвитку нервової системи малюка) і залізом (один з головних компонентів гемоглобіну). Тут у хід йдуть цитрусові, солодкий перець, чорна смородина і зелень.

Валерія Гузема
Про б'юті-рутину

Зясувалося, що під впливом гормонів шкіра змінюється, може стати більш чутливою, схильною до висипань. Тому в моїй beauty-рутині якраз багато чого змінилося. Догляд за обличчям: упродовж місяця я користувалася новою лінійкою Sisleÿa L'Intégral Anti-Âge La Cure від Sisley, а зараз кілька разів на тиждень кремом Biologique Recherche Crème Dermopurifiante і маскою з екстрактом дріжджів Masque Vivant. Також відкрила для себе бренд Institutum. З початком літа бережу шкіру обличчя від сонячних променів за допомогою SPF від Sisley і користуюся сонцезахисною розсипчастою пудрою Colorescience Fair Sunforgettable Total Protection SPF 50. Зволоження для тіла: вся лінійка Elemis, особливо Elemis Japanese Camellia Oil (улюблений бренд Вікторії Бекхем), Weleda Skin Food, зволожуючий лосьйон Infusion Blanc Madara, легкий крем від Topicrem і натуральна олія від ST Barth Avocado Oil. Намагаюся якомога більше зволожувати тіло, щоб запобігти появі розтяжок.

Про спорт

До шостого місяця я регулярно займалася з тренером, дотримуючись навантажень, допустимих для мого стану, потім перейшла на спеціальні масажі і зарядку час від часу. Звичайно, потрібно більше гуляти. Мій робочий ритм життя досі не змінився, але я намагаюся частіше вибиратися на свіже повітря, а у вихідні дні — втекти подалі від міста. До слова, позаяк вагітність не дуже вплинула на мій активний спосіб життя, порятунком стали компресійні панчохи. Вони підтримують ноги в тонусі, попереджають набряклість і розвиток варикозу. Особливо корисна річ в таку спекотну погоду!

Про ментальне здоров'я

Мені здається, під час вагітності я стала навіть спокійнішою, ніж зазвичай. Позитивні емоції, приємні враження і зустрічі з близькими людьми — мій рецепт внутрішнього балансу. Зрозуміло, я із задоволенням продовжую працювати над улюбленим брендом і виконувати нашу місію — робити світ жіночнішим, красивішим і добрішим. Це допомагає залишатися в тонусі і концентруватися на важливих завданнях. І, звісно ж, трохи часу для себе: книги, платівки, фортепіано або красиве кіно наприкінці робочого дня — незамінні інструменти, щоб скинути всі тривоги, переживання і наповнитися натхненням.

Про складнощі

Перший дискомфорт я відчула приблизно на восьмому місяці, коли мені стало важко одягати шкарпетки і зав'язувати шнурки. Але все це дрібниці в порівнянні з емоціями, які ми отримуємо в очікуванні дитини. Головне — знаходити задоволення навіть у таких дрібних незручностях. Відчувати себе, своє тіло і маленьке нове життя всередині себе. Бути в гармонії і насолоджуватися кожним неповторним днем ​​нашого становища. Ми, жінки, здатні витримати багато. Але я бажаю кожній з вас не витримувати, а проживати.

Фото: Степан Лісовський
Стиль: Наталя Осадча
Волосся і макіяж: Анастасія Гринюка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.