До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 способів переконати шкіру, що вже весна

Весна на календарі, та ні в дзеркалі, ні на вулиці – ні найменших її ознак. Температура, як і раніше, нижче нуля, центральне опалення продовжує працювати на повну. Хмарність, нестача вітаміну D, мороз, сніг і вітер – усе це причини, через які шкіра виглядає не так добре, як могла б. Тьмяність, висипання, пігментація, надлишкове виділення шкірного сала – все це наслідки тривалої зими. Але є кілька трюків, які допоможуть імітувати весняну свіжість шкіри. Розповідає нью-йоркський дерматолог Шерін Ідрісс

Крем із суперскладом

Для миттєвої зміни на краще Ідрісс закликає пацієнтів використовувати крем з багатою текстурою. "Найпростіше, що можна зробити, – це використовувати щільний, екстразволожувальний крем", – каже лікар. Замість того, щоб переходити на легкі сироватки, поки погода не зміниться, краще використовувати густі кремові текстури, здатні миттєво зволожити шкіру й надати їй сяйва.

Реклама
Зволожувальний крем Hydra Sparkling Rich Luminescence, Givenchy
Пілінги

"Важливо користуватися хімічним ексфоліантом не тільки в салоні, але й удома. Це допомагає розчинити мертві клітини", – каже Ідрісс. Шар віджилої своє шкіри, токсини, забруднення і навіть макіяж можуть привести до тьмяності й надати втомленого вигляду. Лікар радить ввести в догляд гліколеву кислоту два-три рази на тиждень після демакіяжу і вмивання. Результати помітні відразу: шкіра стає осяйною та свіжою. Для більшого ефекту можна пройти салонний пілінг, концентрація кислоти в якому вище дозволеної для домашнього застосування. Такий пілінг впорається і зі зморшками, але буде потрібно від декількох днів до тижня, щоб побачити результат.

Гліколевий пілінг 5-Minute Weekly Glycolic Peel, StriVectin LABS
Антиоксиданти

Хоч антиоксидантні сироватки з вітаміном С і не є засобами негайної дії, при щоденному використанні вони можуть допомогти повернути шкірі здорове сяйво. "Кожен день в шкірі утворюються вільні радикали, – пояснює косметолог, – що призводить до передчасного старіння, розривів колагенових волокон і вікової пігментації". Сироватки, наприклад, C-Firma Drunk Elephant і CE Ferulic Skinceuticals, допомагають шкірі нейтралізувати завдані збитки і в кінцевому підсумку вирівняти колір обличчя.

Сыворотка C-Firma, Drunk Elephant
Лазерна терапія

Щоб видалити плями і пігментацію, викликані впливом сонця в літній час, зараз, можливо найкращий час. Ідрісс рекомендує лікування IPL (інтенсивне пульсуюче світло), яке бореться з почервоніння і пігментацією. "Воно автоматично надає шкірі сяйво", – говорить вона. Для тих, хто може дозволити собі більше часу на відновний період, є Fraxel, фракційний фототермоліз, більш агресивний, але ефективний підхід. Він створює мікроскопічні пошкодження в глибині шкіри, на що та реагує виробництвом колагену і регенерацією. "Доведеться провести кілька днів вдома, – каже Идрисс. – Після процедури шкіра чутлива до світла, тому важливо захищатися від сонця і активно використовувати SPF протягом тижнів після, щоби не допустити появи нових плям".

Давній прийом

Ну і врешті-решт, якщо все перераховане не допомагає або недоступне, можна спробувати старий добрий вазелін. Ультразволожувальний диво-крем має здатність негайно зменшувати появу зморшок під очима і може миттєво зняти сухість. Не кажучи вже про те, що добре працює в якості бази під консилер і дає ефект хайлайтера, якщо злегка пройтися ним по бровах, повіках або губах.

Homeoplasmine

За матеріалами vogue.com

Більше краси: Instagram @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.