До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 процедур для волосся й тіла, підглянутих у салонах краси

Перукарі, майстри манікюру й косметологи — незамінні люди, зустріч із якими нерідко є довгоочікуваною. Але буває, що життя диктує свої правила й доводиться все робити самим. Ось п’ять процедур, які роблять у салонах краси і які легко повторити вдома.

Для обличчя

Якщо і є правила, які ми дізналися від наших косметологів, так це важливість підтримки гарного режиму з догляду за шкірою. "Пропускання деяких етапів догляду за шкірою спричинює наслідки, — каже Катарін Маккензі Патерсон, засновниця KMP Skin. — Переконайтеся, що ви очищаєте шкіру двічі на день і використовуєте тонік для відновлення балансу pH, який підтримує шкірний бар’єр. Крем під очі наносьте вранці й увечері й починайте день з гарної антиоксидантної сироватки".

Реклама

Чи замінить власноруч зроблений масаж руки майстра? Імовірно, ні, але вивчення деяких технік буде корисним, стверджує Маккензі Патерсон: "Зосередьтеся на своїй лімфатичній системі, яка відповідає за виведення з організму небажаних речовин, токсинів і відходів". Її порада полягає в простоті: помістіть вказівний і середній пальці на кожне з перерахованих місць і акуратно масажуйте круговими рухами впродовж 15 секунд — скроні, за вухами, під мочками вух, на потилиці, під підборіддям і з обох сторін підборіддя. "Робіть це вранці, — радить вона. — Так ви стимулюєте дренаж, а також допомагаєте собі позбутися залишків „подразників", якщо страждаєте на алергію".

Для брів

Брови потребують допомоги? Дотримуйте інструкцій Ваніти Парті, засновниці Blink Brow Bar.

  1. Щоб знайти свою арку, покладіть олівець діагонально від нижньої частини носа до зовнішнього краю райдужної оболонки. Візьміть консилер і позначте межі, щоб не вищипати занадто багато волосся.

  2. Розчешіть брови вгору й у разі потреби підстрижіть волоски, що виступають за лінію брів, ножицями, перш ніж братися за вищипування.

  3. Використовуйте восковий олівець, щоб вирівняти певні зони. Також можна використовувати сірий олівець, щоб зробити брови текстурнішими.

Для волосся

Перукар Адам Рід зазвичай не рекомендує фарбувати волосся в домашніх умовах. "Балаяж і робота з відтінками — складні речі", — каже він. Але Рід згоден, що іноді бувають винятки. Наприклад, коли "ви маєте один суцільний колір, який через кілька тижнів демонструє відрослі кінчики". У цьому разі може допомогти онлайн-консультація з майстром. Адам Рід також рекомендує використовувати спеціальний спрей L'Oréal Professional Hair Touch Up Spray і порошок Colour Wow Root Cover Up Powder, на відтінок світліший за ваш природний колір волосся, щоб зберегти суцільний колір до відвідування майстра.

Для просвітлення шкіри

Лаура Фергюсон і Ханна Меріс, засновниці The Light Salon, створили Boost LED Mask і Décolletage Bib, щоб клієнти й далі користуватися перевагами світлотерапії вдома. "Світлодіод не тільки корисний для шкіри — регулярне використання маски може також допомогти в боротьбі зі стресом і тривогою, оскільки ближнє інфрачервоне світло має балансувальний вплив на кортизол, — каже Фергюсон. — Ви не можете перестаратися із цим". Вона також рекомендує спробувати ретинол, щоб полегшити втрату верхнього тонкого шару шкіри. "Наносьте ретинол на обличчя, декольте й руки на ніч упродовж двох тижнів, потім два тижні чергуйте ретинол і зволожувальний крем", — пояснює Фергюсон.

Для нігтів

Метта Френсіс пропонує підійти до процесу догляду за нігтями так само ґрунтовно, як і до догляду за шкірою: "Вранці втирайте олійку для кутикули в нігті й шкіру навколо них. Думайте про це як про потрібне зволоження". Увечері, після прийняття ванни або душу, коли шкіра стає м’якою, знову використовуйте олійку, відсуваючи шкіру біля основи нігтя, щоб підтримувати цю зону на нігті чистою. Ті ж принципи стосуються ніг. Використовуйте спеціальні відлущувальні шкарпетки й не забувайте про зволожувальний крем для ніг.

Якщо ви очікуєте на миттєві й тривалі результати від покриття гель-лаком, тоді використовуйте Essie Expressie — швидкосхнучий лак зі скошеним пензлем, який допоможе легко впоратися з покриттям на обох руках. Vinylux від CND — польська альтернатива Shellac, з якою не потрібно хвилюватися про базове покриття (бо воно не потрібне). Це покриття швидко сохне, продається "два в одному" разом з верхнім покриттям, а ще з великої кількості відтінків можна вибрати свій улюблений. Отже, якісний манікюр доступний і в домашніх умовах.

Текст: Lauren Murdoch-Smith

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.