До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як скласти ольфакторний гардероб

Лін Харріс британський парфумер і засновниця бутіка "Perfumer H" в Лондоні поділилася з Vogue кількома простими правилами, які допоможуть самостійно скласти індивідуальний парфумерний гардероб.

"Аромат – це щось на зразок аксесуара, такого як джинси або лофери. Він повинен надавати вам впевненості в собі, і відповідати вашому особистому стилю", – розповідає Лін Харріс. Створення парфумерного гардеробу – це такий же нормальний процес, як і підбір одягу. Природно, з часом наш стиль розвивається, тому парфумерний гардероб, як і будь-який інший, потребує оновлення. Харріс, наприклад, переглядає свою колекцію раз в два роки: в кінці літа і на початку зими. "Це саме той час, коли ми потребуємо розумового та емоційного перезавантаження", – розповідає вона.

Реклама
Заново перепробуйте все, що у вас є

Припустимо, вам пощастило, і ви знайшли "свій" аромат, але, незабаром, помітили, що він почав пахнути якось не так. Шкіра – це унікальний набір кислот, жирів, білків і вуглеводів. При взаємодії з нею, парфум вступає в реакцію з усім цим коктейлем. Стреси, дієти, медикаменти і навіть вікові зміни цілком можуть стати причинами того, що аромат почав розкриватися на вашому тілі по-іншому.

Розширте свої ольфакторні горизонти

Хороший спосіб вийти за межі зони комфорту – консультація експерта в парфумерному бутіку. "Це може допомогти позбутися будь-яких упереджень. Думаєте, що вам не подобаються всі фруктові аромати? Але справа лише в тому, що ви просто не пробували правильних", – пояснює Харріс.

Враховуйте обставини

Немає нічого образливішого, ніж купити парфум, і залишити його припадати пилом на поличці. Щоб уникнути жалю, ретельно продумуйте всі ті події і ситуації, в яких носитимете аромат. Тоді ви зможете зрозуміти, чи потрібен флакон, і, тим самим, позбавите себе від необдуманих витрат.

Знайте міру

Кількість парфумів в гардеробі обмежується тільки вашою фантазією, але базою туалетного столика вважають шість-сім різних ароматів. Проте, щодо таких речей немає строгого правила. Головне – зберігати парфуми максимум п'ять років, і то, якщо умови зберігання близькі до ідеальних.

Інвестуйте в класику

Існують позачасові речі, як-от білі сорочки або маленькі чорні сукні. Класика парфумерії, як наприклад Opium від Yves Saint Laurent, завжди може стати універсальною основою будь-якого парфумерного гардеробу.

Подбайте про правильне зберігання

Не рекомендується зберігати флакон у ванній, де часто буває сиро і задушливо. Висока температура і яскраве світло можуть вбити парфум швидше, ніж здається. Верхні ноти під впливом цих факторів стають глухими, затхлими, а загальна композиція окиснюється. Краще зберігати флакон в оригінальній упаковці, в прохолодному і сухому місці.

Instagram : @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.