До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Соковиті та свіжі: 5 цитрусових ароматів, ідеальних у спеку

Вибираємо цитрусові аромати, без яких важко уявити літній ольфакторний гардероб.

Кадр із промо рекламної кампанії Under The Lemon Trees, Replica by Maison Margiela
Paris-Biarritz, Chanel

Аромат Paris-Biarritz виходить у категорії літніх унісекс-ароматів Les Eaux de Chanel. Удавана легкість зумовлена ​​складною парфумерною конструкцією, у якій читаються всі ольфакторні коди Дому.

Реклама
Paris-Biarritz із колекції Les Eaux de Chanel, Chanel

Цитруси тут зберегли свою буйну вдачу, але видаються добропристойними й тихими. Звучать дуже довго — заслуга нових парфумерних досягнень взагалі й Олів’є Польжа, головного парфумера Chanel, зокрема. Докладніше про колекцію Les Eaux de Chanel читайте тут.

Кадр із промо Les Eaux de Chanel

У верхніх нотах грають грейпфрут і мандарин, відкриваючи шлях кришталевій конвалії. У базі аромату — ветивер, змішаний з білим мускусом. Аромат миттєво пробуджує, як ніби стрибок у холодне море в ясний сонячний день.

Under The Lemon Trees, Replica by Maison Margiela

Серія ароматів Replica — це аромати-враження, аромати-емоції й аромати-образи. Under The Lemon Trees — уявна прогулянка по сицилійському саду, де ростуть лимони.

Кадр із промо рекламної кампанії Under The Lemon Trees, Replica by Maison Margiela

Серед нот є лайм, кедр, зелений чай. Той, хто був на сицилійських ринках у спеку, напевно пробував Seltz, традиційний південний лимонад. В одній склянці — сік двох лимонів, сіль, газована вода. Under The Lemon Trees пахне саме ним — такий же прохолодний, освіжний і солонуватий.

Кадр із промо рекламної кампанії Under The Lemon Trees, Replica by Maison Margiela
Bergamote 22, Le Labo

Лимони й бергамот — справжні, свіжі, з оліїстою шкіркою, ледь на неї натиснеш. Bergamote 22 — це ідеальне прочитання теми цитрусових. Аромат зовсім не сором’язливий: у нього гарний шлейф, який в’ється за власником тривалий час. І ніяких задушливих сюрпризів, тільки легкість, свіжість і сонце.

Bergamote 22, Le Labo

Мало хто знає, але калабрійський бергамот у 99% випадків — саме з Калабрії: там найкращий ґрунт для цього різновиду цитрусових. Купити в крамниці бергамот, на відміну від лимона, грейпфрута, апельсина або лайма, майже нереально: він неїстівний і використовується переважно заради ефірних олій, на які багата його шкірка. Зате коренева система самого дерева така потужна, що часто до коріння прищеплюють гілки лимонів, і лимони ростуть "на основі" бергамота.

Mandarine Basilic, Guerlain

Mandarine Basilic з родини Aqua Allegoria Guerlain — еталонний цитрус, квінтесенція всього, що треба знати про цитрусові аромати "з гарної родини". У ньому — мандарин і базилік, як зрозуміло з назви, плюс чорний чай.

Mandarine Basilic з колекції Aqua Allegoria, Guerlain

Цитрусові, а саме бергамот, — невіддільна частина парфумерної спадщини Дому Guerlain, яка походить від легендарного Eau de Cologne Impériale 1853 року. Mandarine Basilic — життєрадісний та іскристий, безтурботний і легкий. Всі аромати лінійки Aqua Allegoria можна поєднувати один з одним. Цього року вона поповнилася двома новими цитрусовими колонями, докладніше про які можна прочитати тут.

Chinotto di Liguria, Acqua di Parma

Кіното — якщо можна так висловитися, цитрусова "ніша". Це досить рідкісний різновид цитрусових, дуже популярний в Італії. Знаменита марка безалкогольних напоїв San Benedetto випускає лимонад з кіното, який добре смакує холодним, у спеку.


Дерево кіното

Так ось, кисло-солодка, з легкою терпкістю й гіркуватістю нотка кіното — і є окрасою аромату із середземноморської серії Acqua di Parma. Щоправда, є в нього побічний ефект: нестерпно хочеться в Італію. Споживайте відповідально.

Chinotto di Liguria, Acqua di Parma

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.