До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий нішевий аромат Jeroboam, присвячений українкам

Марка нішевої парфумерії Jeroboam (Париж) у співавторстві з parfum büro (Київ) представила новий аромат ВОНА, робота над яким тривала три роки. Над проектом також працювала Тетяна Соловей – оглядач відділу моди і ювелірних прикрас Vogue UA.

Аромат присвячений українській жінці, призначений для неї і, фактично, є її ольфакторним портретом. Ідея проекту виникла 2015 року, коли засновник parfum büro Дмитро Слесарев з другом Франсуа Ена, кріейтором Jeroboam, вирішили зробити колаборацію.

Реклама

З 2016 року українська команда провела інтерактивну виставку-дослідження, присвячену ролі українки в мистецтві; організувала опитування чоловіків і жінок різного віку, професій і переконань. Результати відправила французьким парфумерам Jeroboam.

Через рік Jeroboam представили три перших версії аромату, але українська команда parfum büro попросила парфумерів доопрацювати їх з урахуванням настрою і глибини української душі. Щоб бриф був більш точним, parfum büro залучив сім українських жінок, рольових моделей і друзів проекту: дизайнера Олену Буреніну, актрису Інну Капінос, ювеліра Ірину Карпову, джазову співачку Ольгу Лукачеву, члена Нацради реформ, Владиславу Магалецьку, мистецтвознавця і куратора Катерину Тейлор і редактора Vogue UA, Тетяну Соловей.

11 жовтня в parfum büro представили ВОНА – новий аромат Jeroboam. "Він настільки індивідуально розкривається, що я не втомлююся дивуватися, – розповідає Дмитро Слесарев. – Для одних це легкість на початку і глибокі, сильні ноти після розкриття. Для інших – ефект вибуху і затихання".

Франсуа Ена, кріейтор Jeroboam, розповідає, що поштовхом для створення формули для нього стала прогулянка по квітучому ботанічному саду. "Я відчув аромат магнолії. Він слабкий, ніжний, але за ним стоїть така сила! Саме в той момент у мене промайнуло розуміння суті українок. В такому настрої я вирушив спілкуватися з героїнями проекту. І вони кристалізували моє відчуття, дали "ґрунт під ногами".

Весь творчий процес роботи над ароматом в parfum büro production знімали на відео. Зйомки відбувались, також, і у творчій лабораторії парфумерів Jeroboam. Публіці фільм покажуть у найближчий час, але фрагмент можна побачити вже зараз.

Фото надані проектом parfum büro

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.