До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лети, пелюстко: 10 ароматів з нотою троянди

Вибираємо аромати з головною нотою троянди. Вони найкраще розкриваються в серпневому повітрі, яке ще по-літньому гаряче, але вже трішки пахне осінньою гіркотою.

Aqua Allegoria Rosa Rossa, Guerlain

Колекція Aqua Allegoria представлена в Guerlain з 1999 року та розкриває красу тих чи інших парфумерних компонентів. Всі аромати поєднують легкість і свіжість колонії зі знаменитою стійкістю Guerlain. Rosa Rossa, як і всі без винятку парфуми лінії, містить впізнавану ноту калабрійського бергамота. Її "серце" – ніжна троянда, відтінена лічі та чорною смородиною. За інсайдерською інформацією, Rosa Rossa, випущена обмеженим числом екземплярів, скоро закінчиться в продажі. Усім шанувальникам аромату слід поповнити запаси.

Реклама
Aqua Allegoria Rosa Rossa, Guerlain
Eau de Givenchy Rosée, Givenchy

Чиста і прозора, як сам флакон, композиція Eau de Givenchy Rosée побудована на нотах ніжної троянди, обрамлена османтусом та водяним гіацинтом. У базі аромату – мускус, який додає аромату стійкості, але не робить його важким.

    Eau de Givenchy Rosée, Givenchy
    Rose Gipsy, Christian Dior

    Аристократична лінія Maison Christian Dior Collection включає відразу кілька ароматів з головною нотою троянди: в маєтку месьє Діора Шато де ла Коль Нуар вирощували троянди різних сортів. Там і сьогодні збирають урожай, який потім спрямовують на виробництво знакових творінь Дому. Rose Gipsy – втілення рожевого куща: у ньому і терпкість оксамитових пелюсток, і зелень листя, і стебел.

    Rose Gipsy, Christian Dior Rose Gipsy, Christian Dior
    A Song For The Rose, Gucci

    Алессандро Мікеле не знає жалю – і грає на почуттях і емоціях споживачів: цей ретро-флакон – мрія. Над композицією працював парфумер-легенда Альберто Морільяс, автор більшості свіжих ароматів-бестселерів. Композиція A Song For The Rose лаконічна: болгарська троянда, дерево і мускус.

    A Song For The Rose Eau de Parfum, Gucci
    Rose 31, Le Labo

    Троянда в поєднанні з ветивером і кедром, виявляється, дуже гарне поєднання. Незважаючи на назву, квітка тут не домінує, а, радше, нагадує про себе. І тим не менш, достатньо одного знайомства, аби запам'ятати аромат назавжди.

    Rose 31, Le Labo
    Rose Of No Man's Land, Byredo

    Рожеві троянди, рожевий перець, рожеві квіти малини – так описана композиція аромату. Проте, в ньому відчувається удовий підтекст. Чим пояснюється ольфакторна ілюзія, незрозуміло, але Rose Of No Man's Land зазвичай або "заходить" та викликає спрагу володіння, або викликає дисонанс. Як би там не було, слід спробувати.

    Rose Of No Man's Land, Byredo
    Rosa Nobile, Acqua di Parma

    Найбільш типічна та рожева зі всіх можливих, Rosa Nobile, крім інших переваг, ще й багата на повітря. Головна героїня аромату – троянда-сентифолія з італійських плантацій. Їй акомпанують пишні півонії, фіалки і конвалії, але так витончено, що наче висувають її на передній план.

    Rosa Nobile, Acqua di Parma
    Red Roses, Jo Malone London

    Троянда з дитинства, з присмаком бабусиної скрині, захованих у ній скарбів, оксамитова, пурпурова, та, з якої легко можна варити варення. Злегка ностальгічна, навіть дещо вінтажна. І дуже, дуже гарна. Важливо: незважаючи на все вищеописане, аромат легкий і не володіє задушливою силою.

    Red Roses, Jo Malone London
    La Fille de Berlin, Serge Lutens

    Це дуже декадентська троянда – така могла б стати героїнею зйомки Гельмута Ньютона. Вона дзвінко стукає металевими набійками підборів-стилето (за цю ілюзію відповідає герань) і закінчується густим важким соком (у цьому винна нота меду). Незважаючи на мох і пачулі, аромат залишається стилізацією 20-х років минулого століття, а не їх прямою цитатою.

    La Fille de Berlin, Serge Lutens

    Не слідуй за модою — відчувай її

    Підписатися

    Ще в розділі

    Популярне на VOGUE

    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.