До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дух мандрів: аромати, з якими можна втекти у літо

Щоб втекти від суворої січневої реальності, необов'язково сідати в літак. Потрапити в екзотичні (а іноді й вигадані) місця допомагають аромати, чиї промовисті назви і парфумерні композиції – справжній ескапізм.

Фото: Alique. Стиль: Julie Pelipas
Chamade, Guerlain

Повний зелені, квітів і фруктів, екзотичний Chamade (в буквальному перекладі – "Втеча, капітуляція") пахне толуанським і перуанським бальзамами, чорною смородиною і амброво-ванільним нектаром. Закликає здатися.

Реклама
Chamade, Guerlain
Marylebon з колекції Hidden London, Penhaligon’s

Деревний, елегантний і респектабельний, Marylebon – ольфакторний маршрут по знаменитому лондонському району Мерілебон, де розташована квартира Шерлока. Він пахне найм'якшим кремовим сандалом, віддає пачулями, амброю і ветивером.

Marylebon з колекції Hidden London, Penhaligon’s
Stockholm 1978, Vilhelm Parfumerie

Яскравий квітковий шипр переносить у стокгольмський літній полудень. Ароматна свіжість лимону, холод герані, теплий мигдаль на базі з амбри, пачулі і дубового моху – еквівалент скандинавського стилю в парфумерії.

Stockholm 1978, Vilhelm Parfumerie
Nomade, Chloé

"Кочівниця" Chloe звучить ніжно і сильно завдяки дивному привабливому поєднанню дубового моху і лікеру з сливи Мірабель. Нота свіжої фрезії п'янить, як ковток чистого весняного повітря.

Nomade, Chloé
Escale a Portofino, Dior

Легендарний італійський курорт Портофіно, на думку головного парфумера Dior, Франсуа Демаші, пахне квітами апельсинів і сицилійських помаранчів, що шелестять на середземноморському вітрі, повітряним білим мускусом і просоленим кедром.

Escale a Portofino, Dior
Paris – Deauville, Chanel

Натхненний "місцем сили" Габріель Шанель, приморським Довілем, одеколон пахне зеленою гіркотою, зім'ятими листками базиліка, гіркими цитрусовими. У серці композиції – букет жасмину і троянд.

Paris – Deauville, Chanel
Fico di Amalfi, Acqua di Parma

Вітер з моря тріпає волосся і приносить аромат інжиру – такого, що зріє на гілках і віддає молочною свіжістю. У ньому відчутні всі обіцянки літа і безтурботності, безпеки і дитинства.

Fico di Amalfi, Acqua di Parma
Mare Pacifico, Linari

Аромат морської солі, мокрого дерева, водоростей – це справжня велика вода, тільки не бунтівна і грізна, а пустотлива, що бризкає краплями прямо в обличчя.

Mare Pacifico, Linari
Eau d'Ipanema, A Lab On Fire

Іпанема – то чи пункт призначення з книжки Муракамі, то чи цитата зі знаменитої композиції в стилі босанова, то чи просто бразильський пляж в околицях Ріо. В інтерпретації каліфорнійського бренду A Lab On Fire Іпанема пахне квітами і фруктами: манго, ананасами, нероллю, білою фрезією і бергамотом.

Eau d'Ipanema, A Lab On Fire
Terralba, Masque Milano

Кипариси, смола, ялівець – ніби спускаєшся по гірській стежці в Криму, як в дитинстві, а попереду вже виблискує і манить море.

Terralba, Masque Milano

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.