До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Друг на літо: аромати з ноткою ірису

У розпалі сезон цвітіння ірисів. Згадуємо найвідоміші в історії парфумерії аромати з нотою ірису.

Іриси. Ван Гог

Ірис — одночасно модна, елегантна й канонічно гарна нота. Це не просто відомий пудровий мотив; це ще й один з найдорожчих парфумерних компонентів у світі. Іриси мають рости три роки, щоб їхнє коріння можна було викопати й висушити на сонці. Після цього їх розміщують у прохолодному темному приміщенні, де витримують три роки, лише потім перемелюють і внаслідок — отримують субстанцію з тим самим характерним ароматом. Раніше коренем ірису ароматизували всі косметичні пудри — саме тому ми вважаємо аромат квітки "пудровим".

Реклама
Ірисове поле в Тоскані. Getty

Квітково-пудровий або ж деревно-землистий запах ірису асоціюється з чистотою й накрохмаленою білизною. Найбільше від інших Домів досягли успіху у створенні композицій з нотою ірису в Guerlain. Парфумери Дому відчувають особливу пристрасть до цієї квітки — і розкривають її красу в безлічі ароматів, від L'Heure Bleu (1912 рік) до Aqua Allegoria Flora Salvaggia (2021). Нота ірису входить і в безліч ароматів CHANEL, від Chanel №5 і Chanel №19 до Chanel Chance Eau Tendre.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.