До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лючія Піка про нову колекцію Chanel Beauty і свою любов до помад

Глобальна креативна директорка з макіяжу й кольору Chanel Лючія Піка розповіла, чому вона ніколи не перестане використовувати помаду й поділилася останніми тенденціями, які її надихнули.

Photos Benoît Peverelli. © CHANEL 2020

Для Лючії Піки цей сезон був присвячений Голлівуду, а саме гламуру, у його свіжому сучасному прояві. Замість стереотипного голлівудського сяяння Піка, яка працює з брендом з 2015 року і відома своїм новаторським підходом до кольору й текстури, запропонувала сучасне матове покриття з акцентом на очах у сірих димчастих відтінках.

Реклама

Після показу Vogue зустрівся з прихильницею макіяжу, щоб дізнатися більше про те, що надихає її створювати красу, чому ефектні очі — це нові губи (коли маски стали новою нормою) і в чому полягає її любов до монохромного макіяжу.

Photos Benoît Peverelli. © CHANEL 2020

Якою Ви бачили колекцію Chanel Beauty весна-літо 2021?

"Для Віржині (Віар, креативна директорка Chanel. — Ред.) ідея була пов’язана з жінкою в кінематографі, тому ми хотіли, щоб дівчата мали вишуканий вигляд. Макіяж зрештою вийшов жіночо-чоловічим. У ньому відчувалася нота мінімалізму, але з присмаком гламуру. Він мав вигляд довершеного, чистого й матового".

Photos Benoît Peverelli. © CHANEL 2020

Було приємно бачити акцент на очах — це було пронизливо. Оскільки маски тепер нова норма, очі стали місцем творчого самовираження, можливістю щось підкреслити.

"Так це правда. Нині маємо думати про свої очі, адже ми набагато частіше використовуємо їх для вираження своїх почуттів. Ви не бачите усмішок одне одному, тому виділені очі допоможуть помітити це. Я виявила, що почала використовувати більше туші й тіней для повік. Повертаючись до шоу, погляд був досить насиченим і сильним, але водночас досить свіжим. Димчастий сіро-чорний відтінок я сконцентрувала тільки на верхній частині повік. Якоюсь мірою це було відсилання до Вайнони Райдер з 90-х".

Photos Benoît Peverelli. © CHANEL 2020

Чи змінило носіння маски ваше ставлення до помади?

"Мушу визнати, що дотепер ношу помаду під маскою. Я роблю це для себе, оскільки так почуваюся зібранішою й досконалішою, мені подобається це відчуття. Я використовую продукти, які, можливо, тримаються трохи довше".

Photos Benoît Peverelli. © CHANEL 2020

Які останні б’юті-тренди стали для Вас натхненням?

"Мені подобається монохромний образ, коли ви робите те ж саме з очима й губами — так ми робили для колекції осінь-зима 2020 з рожевими й бордовими відтінками для очей і губів. З використанням тіней, щоб підкреслити природний колір очей.

Я не думаю, що тепер обов’язково наносити складний макіяж просто тому, що наші очі найпомітніші. Ви все одно можете злегка виділити їх і позначити прозорою текстурою. Навіть тіні для повік, над якими я працювала, дуже матові й гарні, без натяку на важкість чи старомодність. Я не думаю, що нам потрібно забувати про це, адже ми все одно хочемо мати звичний вигляд, навіть якщо ми в масці".

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.