До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 заворожливих б’юті-образів, які терміново потрібно приміряти

Від відьмацьких китиць до готичних губ — модні шоу сезону осінь-зима 2020/2021 були сповнені театральних елементів і канонічної краси. Розповідаємо про шість способів, які допоможуть створити не менш заворожливий макіяж.

Haider Ackerman (осінь-зима 2020)

Багатство театральних постапокаліптичних образів на показах сезону осінь-зима 2020/2021 було феноменальним: на подіумах від Нью-Йорка до Парижа траплялися і демонічні контактні лінзи із закручуватими нігтями, і отруйні ягідні губи в розкішних відтінках чорного. Досить згадати фільми страхіть 70-х років від студії Hammer, представивши їх у стильнішому й естетичнішому світлі.

Реклама

Саме культові персонажі зі світу страхіть на кшталт жінки-вамп Ельвіри (з фільму "Ельвіра — володарка темряви") або Міни Гаркер з "Дракули" Брема Стокера, є прекрасним зачином для фантазування й ескапізму, якого ми потребуємо прямо зараз. Отже, чому б на мить не забути про страхіття сьогодення й не повеселитися з образами, які налякали б перехожих.

Демонічні очі

У горорах і моторошнуватих серіалах часто бувають миті, коли в персонажа змінюється колір очей, позначаючи присутність злого духа. Цей хід використовують у серіалах "Баффі — винищувачка вампірів", "Дивні дива" і "Гра престолів". На показі Balenciaga осінь-зима 2020/2021 Демна Гвасалія випустив моделей на подіум у затемнених контактних лінзах, що мало досить зловісний вигляд. На показі бренду Charlotte Knowles моделі дефілювали з особливим макіяжем очей — намальовані стрілки були як "роги" Диявола.

Balenciaga (осінь-зима 2020)
Charlotte Knowles (осінь-зима 2020)
Жінка в чорному

Колір ночі, готики й чаклунства. Чорний колір завжди мав відтінок зловісного, і на показах цього сезону він не відрізнявся. Чорні вампірські нігті Valentino, вугільно-брудні губи Yohji Yamamoto, жирний шар чорної підводки MaxMara і Dior, і, мабуть, найнеприємніші, забруднені тушшю щоки в Gucci.

Christian Dior (осінь-зима 2020)

<b>женщина в черном</b>

Болотна істота

Було щось страшливе у "вологих" образах показів осінь-зима 2020/2021. Колись такий настрій був пов’язаний з мотивами спорту й атмосферою міського шику, але цього разу історія була з темними півтонами. Візьміть, наприклад, Marni, де волосся було спеціально опущено на обличчя, пофарбовано в болотний брунатний або зелений колір і покрито слизовим блиском. Рік Овенс навпаки вирішив відкинути волосся назад, оголивши ельфійські вуха, або робив ззаду хвіст, переходячи на бік тролів. Yohji Yamamoto тим часом зупинився на чаклунських рішеннях, надихнувшись образом Вайнони Райдер у фільмі "Бітлджус". Схожий мотив був і на показі Haider Ackermann, тільки волосся мало структурованішу форму.

Marni (осінь-зима 2020)
Rick Owens (осінь-зима 2020)
Отруйні ягоди

Шоу в нью-йоркській церкві XIX століття Rodarte стало освідченням у коханні готичній літературі, зокрема роману Брема Стокера "Дракула" 1897 року, за мотивами якого Френсіс Форд Коппола зняв фільм у 1992 році. "Це все Вайнона Райдер у „Дракулі"", — розповів візажист Джеймс Каліардос про своє натхнення американському Vogue. Тільки згадайте порцелянову шкіру, тендітні вії й соковиті ягідні губи. Мотиви червоного також з’явилися у Fendi й Anna Sui, де схожі на вампірів моделі нагадували про готичну чарівність фатальних красунь, як-от Ельвіра й Мортіші Адамс.

Anna Sui (осінь-зима 2020)

<b>ядовитые ягоды</b>

Демонічні кігті

Продовжуючи мотиви готичного роману, Rodarte надали увагу й нігтям: довгі, гострі, пофарбовані в бордовий. OnOff та Ashish зупинилися на червоному лаку, Mugler і Valentino вибрали чорний, а Balenciaga віддали перевагу гострим нігтям із чорною основою й червоними кінцями — такий собі чорний лорд.

Valentino (осінь-зима 2020)

<b>когти</b>

Білий привид

Зі знебарвленими бровами й вимитими обличчями було схоже, що моделі на показі Haider Ackermann побачили привид. Або, можливо, вони й самі були примарами. Подібна історія була в Gucci, Valentino, Yohji Yamamoto і Rodarte, де хворобливі лиця були частиною одного спектаклю.

Haider Ackerman (осінь-зима 2020)
Valentino (осінь-зима 2020)

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.