До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Протиповітряна оборона: як захистити шкіру від смогу

Як захистити шкіру від забрудненого повітря, розповідає б'юті-журналіст, блогер Анна Пономаренко.

Фото: архів Vogue

Останні дні кожен ранок я починаю з перевірки чатбота з інформацією про рівень забруднення повітря в Києві. Але, відверто, я можу передбачати це сама за двома показниками: видом з вікна 20 поверху і станом моєї шкіри.

Реклама

Життя з реактивною чутливою шкірою повне сюрпризів: занадто сухе повітря викликає печіння, занадто брудне – висипання, потрапила в задушливе місце – моментальна втрата вологи. Список можна продовжувати нескінченно. Тому восени задимлення для мене є справжньою трагедією. Починається все з 1-2 висипань на підборідді. Потім підключається лоб і розширюється зона запалень навколо губ. Що не ранок, то нове відкриття.

Чим гірша якість повітря, тим більше реакцій на моєму обличчі. Це глибокі, болісні висипання і постійний рум'янець на щоках. Останній – не ознака здоров'я і краси, а провісник можливого розацеа.

Щоб захистити шкіру від окисного стресу і мікрочастинок диму, я виробила власні правила догляду і гігієни:

  1. Обов'язкове двохетапне очищення шкіри: м'який гель First Aid Beauty і ніжний ексфоліант Dermalogica або щіточка Foreo.

  2. У догляді намагаюся максимально використовувати засоби з anti-pollution ефектом (тонік Biotherm, сироватка La Colline, крем Pro-Collagen Oxygenating Night Cream, Elemis) і засоби для відновлення природного бар'єру шкіри Dermalogica. Це допомагає уникнути почервоніння щік і підвищення чутливості шкіри. Також я прибрала всі масляні сироватки, з ними пори забиваються швидше;

  3. З кислотами у мене завжди обережні відносини, але зараз вони рятують як ніколи. Улюбленці – зволожувальні подушечки з кислотами, Instytutum;

  4. Відразу після повернення з вулиці я очищую обличчя і знімаю весь вуличний одяг, телефон протираю антибактеріальною серветкою (читала дослідження, що його екран буває бруднішим за кнопку ліфта в торговому центрі). Намагаюся не відкривати вікна в квартирі та частіше змінювати постільну білизну.

Крім видимого ефекту від забруднення повітря, я турбуюся про його вплив на організм у цілому і стан шкіри в найближчі місяці. Тому засоби з anti-pollution ефектом продовжуватиму використовувати протягом усього року, для створення "подушки безпеки" до наступного димного періоду в місті.

<b>anti-pollution skin</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.