До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Процедури з wow-ефектом: що робити з обличчям напередодні свят

Спеціально для Vogue UA Тетяна Святенко, доктор медичних наук, професор, експерт МОЗ України зі спеціальності "Дерматологія", вивчила передсвяткові пропозиції клінік і салонів та склала список процедур, на які варто йти напередодні свят. І на які ні.

Фото: архів Vogue

Ідею миттєвих перетворень гаряче підтримує салонний маркетинг. На запит "експрес-процедури краси" Google видає більше шести мільйонів результатів. Але багато процедур однозначно не слід робити за кілька днів до будь-яких урочистостей та важливих подій. Наприклад, пілінги. Всі, хто дивився "Секс і місто", напевно пам'ятають, на що перетворився для Саманти пілінг перед вечіркою.

Реклама

Її вона провела в капелюсі з вуаллю, під якою ховала червоне плямисте обличчя. І це не вигадка сценаристів: до складу пілінгів входять агресивні кислоти, які проникають у глибокі шари дерми і відшаровують її верхні шари. Постпілінгові побічні ефекти (кірочки, запалення, лущення) можуть залишатися протягом тижня-двох, тому якщо вже вирішили пройти курс пілінгів, подбайте, щоб на найближчий місяць не були заплановані зйомки, свята і важливі заходи. Подорож до сонця після пілінгів – теж погана ідея. Навіть якщо пляж і шезлонг від останньої процедури відокремлюють 3-4 тижні, все одно є ризик отримати гіперпігментацію, оскільки поверхневий шар шкіри ще повністю не відновився і клітини-меланоцити активно вироблятимуть пігмент у відповідь на ультрафіолет. Поїздка на гірськолижний курорт теж вимагає пильності та акуратності з сонцем. Віддзеркалені від снігу промені є агресивними, а шкіра після пілінгів – ніжна і беззахисна.

У топі передсвяткових салонних пропозицій – контурна пластика, ін'єкції, які обіцяють за кілька днів до свята стерти з обличчя сліди часу, зробити губи спокусливо пухкими, а лоб гладким, як чистий аркуш. Але тут таке правило: між будь-якими проколами шкіри і заходом має пройти не менше 7-14 днів. Результат від мезотерапії, плазмотерапії, уколів ботулотоксину проявиться через один-два тижні, а побічні ефекти у вигляді синців і набряклості можуть впадати у вічі найближчі сім днів.

Знижка на лазерну епіляцію – одна з найпопулярніших передсвяткових пропозицій. Однак курс лазерної епіляції несумісний із засмагою, тому якщо запланована поїздка до теплих країв, воювати з небажаним волоссям варто якось інакше. Тим, хто вирішив залишити проблему куперозу в старому році і видалити судини лазером за 3-4 дні до вечірки, потрібно бути готовим до того, що всі свята доведеться провести з рум'янцем Санти, лущенням, кірочками і набряком. Термін реабілітації після таких процедур – близько тижня.

Насправді, перетворитися за короткий час все ж можливо. Допоможуть експрес-догляди з альгінатними масками. Альгінат – особливий порошок, що перетворюється при контакті з водою на пластичну масу. Маску слід наносити на пів години на обличчя, шию, декольте, вона очищує пори, розгладжує, підтягує, зволожує. По-справжньому помітний ефект тримається кілька діб.

Швидко позбавитися набряків і повернути обличчю відпочилий вигляд може м'який гомаж і сироватка з ефектом ліфтингу, яка проникає в клітини за допомогою ультразвуку. Вдала ідея напередодні заходу – мікроструми. Процедура покращує кровообіг і лімфовідтік, вирівнює колір і рельєф обличчя, додає свіжості, позбавляє від дрібних зморшок. Моментальний ефект дають креми-філери з силіконом або сяйні праймери, які "затирають" зморшки і розширені пори. Щоправда, є одне "але": оптичний ефект, як у казці про Попелюшку, триватиме рівно до першого вмивання.

Особисто я напередодні свят наношу тканинну маску-патч з гіалуроновою кислотою: на мій погляд, це найкращий експрес-засіб: набряклість, втомлений вигляд, роздратування шкіри зникають, а свіжість, рівний тон і молодість повертаються. Щоправда, ефект розрахований на кілька годин, але їх цілком достатньо, щоб отримати задоволення від спілкування, почути компліменти і подарувати їх іншим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.