До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правила догляду за шкірою на всі часи

Дерматологи радять 11 обов'язкових правил догляду за шкірою.

Будьте послідовними

"Не змінюйте косметику постійно. Те, що шкіра перестає реагувати на певний активний інгредієнт — це міф, — каже Мальвіна Каннінгем, консультантка-дерматологиня Skin+Me. — Дотримуйтеся регулярного ранкового та вечірнього режиму".

Реклама

Обережніше з очищенням

"Знайдіть відповідний очищувальний засіб, — говорить докторка Жюстін Гекстол, дерматологиня-консультантка. — Жодний зволожувальний крем не зможе компенсувати пошкодження шкірного бар'єру. Якщо після очищення шкіра почувається стягнутою, варто пошукати м'якший — переважно зволожувальний — засіб, який зробить шкіру м'якою та зволоженою".

Змініть догляд узимку

"Шкірі з лущенням не треба пілінг, вона потребує вологи, — каже докторка Крістіна Псомадакіс, дерматологиня. — Я часто бачу, як люди надмірно стараються з пілінгами, коли обличчя і тіло лущаться, думаючи, що це найкраща стратегія порятунку від відмерлих клітин шкіри. Правду кажучи, шкірі потрібен адекватний рівень вологи, щоб нормальні процеси відлущування працювали належним чином. Неправильне відлущування може призвести до підвищеної чутливості шкіри, а це ознака ослаблення шкірного бар'єру".

Дійте делікатно

"Спочатку будьмо обережні з ретинолом та ретиноїдами. Нанесіть на обличчя засіб розміром з горошину; потім "закрийте" зволожувальною сироваткою або кремом. З кожним кроком слід збільшувати кількість засобу, — радить доктор Алексіс Граніт, консультант-дерматолог Skinesis Medical. — Спочатку треба наносити засоби з ретинолом на ніч через день, і лише потім переходити до щоденного застосування, якщо шкіра реагує нормально.

Акуратніше з ефірними оліями

"Якщо ваша шкіра схильна до акне, екземи чи алергії, то я раджу пропустити продукти з ефірними оліями або зробити патч-тест. Для всіх інших олії корисні: вони чудово живлять шкіру. Засоби з догляду з ефірними оліями мають на увазі натуральне походження компонентів. Дерматологи ретельно перевіряють склад, щоб мінімізувати ризик подразнень", — каже дерматолог Тіві Марутаппу.

Захищайте чутливу шкіру

"Вода і гель для душу можуть спричинити почервоніння й подразнення. Рекомендую наносити спочатку зволожувальний крем на ніжну шкіру довкруг очей і шию, щоб захиститися від непридатних для обличчя продуктів. Після душу скористайтеся ніжним зволожувальним кремом, щоб не допускати сухості. Якщо займаєтеся плаванням, потрібно зразу після басейну змивати хлоровану воду", — радить дерматологиня-консультантка докторка Гекстол.

Розгляньте альтернативи ретинолу

"Медичний догляд з ніацинамідом і гіалуроновою кислотою стає популярнішим. Ніацинамід є потужним антиоксидантом та протизапальним засобом, що допомагає усунути ознаки старіння й подразнення шкіри. Гіалуронова кислота — чудовий зволожувач, що покращує стан шкірного бар'єру. Дерматологи використовують пероральний нікотинамід і ніацинамід, щоб зменшити прояви акне й розацеа", — каже дерматолог Ентоні Россі.

Використовуйте достатню кількість продукту

"Я рекомендую використовувати мою техніку 13 точок (нанести засіб на всі ділянки обличчя), щоб забезпечити правильне дозування та рівномірний розподіл засобів з догляду. Це стосується всього: від сонцезахисного крему до ретиноїдів", — каже Сем Бантінг, дерматолог і засновник Dr. Sam's Skincare.

Дайте шанс своїм продуктам

"Я так часто чув, що косметика не працює. Зрозуміло, що після 2-3 тижнів використання ефекту не буде. Зазвичай ми домовляємося "звіряти годинник" лише через 2-3 місяці активного лікування. Для розуміння загальної тенденції потрібно 2-3 місяці. Ну якщо не йдеться про зволожувальний крем, що швидко полегшує сухість. Успіх слід вимірювати місяцями, а не днями", — запевняє Джастін Клук, консультант-дерматолог та науковий радник Renude.

SPF — наше все

"Потрібен SPF 50 з широким спектром дії, щоб захистити від UVB- та UVA-променів, які спричиняють старіння і пігментацію. До сонцезахисного засобу варто додати антиоксиданти — зазвичай вони є у формі вітаміну С чи D або в ідеалі разом", — радить дерматологиня Емма Крейторн. "Важливо наносити правильну дозу SPF, — каже Сем Бантінг, дерматолог та засновник Dr. Sam's Skincare. — Це чверть чайної ложки лише для обличчя".

Довіряйте одному фахівцю

"Дуже важливо, щоб вашу шкіру спостерігала в динаміці одна людина. Вона бачить прогрес у дії засобів з догляду, ефект від ін'єкцій, лазерів, пілінгів, веде скринінг родимок та судин, курує будь-які медичні проблеми шкіри, як-от акне, розацеа чи інші висипання на шкірі", — переконаний дерматолог Анджалі Махто.

За матеріалами vogue.com
Текст: Georgia Day

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.