До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від кальцію до лакриці: 5 інгредієнтів для шкіри, про які потрібно знати в 2021

2020-й рік сприяв нашому заглибленню в тему догляду за шкірою. Завдяки Google ми дізналися дуже багато про інгредієнти, які надають шкірі сяяння, пружності і роблять її поверхню гладенькою, а тепер цікавимося головними інгредієнтами 2021 року, щоб наша шкіра мала ще кращий вигляд. Отже, у 2021 році варто звернути увагу на ці 5 інгредієнтів.

Photo: Richard Burbridge
Бурштинова кислота

Забудьте про саліцилову і гліколеву, ось ​​нова кислота: бурштинова. Цей ніжний відлущувальний засіб ідеально підійде людям з пігментацією шкіри, допоможе видалити омертвілі клітини шкіри і запобігти повторному засміченню пор. Бурштинова кислота міститься в бурштині і має антимікробні властивості. Недавні дослідження довели, що вона захищає шкіру від зовнішніх подразників. Щоб ознайомитися з перевагами бурштинової кислоти, спробуйте гель Elemis Pro-Collagen Energising Marine Cleanser.

Реклама
Очищувальний гель Elemis Pro-Collagen Energising Marine Cleanser
Кальцій

Хоча іноді досить випити склянку молока, щоб зміцнити кістки, чи знаєте ви, що кальцій також важливий для шкіри? "У шкірі є так званий "градієнт кальцію", який має велике значення для створення міцного шкірного бар'єру", пояснює докторка Еллі Бредлі, старша наукова співробітниця компанії Boots. "Запас такого кальцію з віком знижується, а це означає, що оновлена ​​шкіра стає тоншою. Додавання кальцію у верхній зовнішній шар шкіри сприяє її оптимальному відновленню та зміцненню". Спробуйте ці засоби, щоб перевірити ефективність кальцію: денний крем L'Oréal Paris Calcium Day Cream, нічний крем Vichy Neovadiol Rose Platinum Night Cream.

Нічний крем Vichy Neovadiol Rose Platinum Night Cream
Колаген

Давно відомо, що колаген є одним з будівельних блоків для здорової і пружної шкіри, а в 2021 році попит на нього лише зростатиме. "Це чудовий інгредієнт, який можна додавати у свій режим, якщо ви хочете мати гладеньку і наповнену енергією шкіру. Колаген також допомагає знизити ризик появи зморшок", — пояснює докторка Бредлі. Алексія Інге, засновниця Cult Beauty, також вважає, що морський колаген буде популярним у 2021 році. Така одержимість цим засобом пояснюється зацікавленістю індустрії краси інгредієнтами з океанських вод.

Корінь солодки

Додати сяяння шкірі може корінь солодки. Екстракт цього кореня потужний антиоксидант, який допомагає заспокоїти шкіру, а також є ідеальним засобом для чутливої, схильної до висипань і почервоніння шкіри. "Завдяки освітлюючим властивостям, це ідеальний інгредієнт для шкіри, яка має сяяти", говорить докторка Бредлі.

Cica

Cica скорочення від латинської назви centella asiatica, що означає "центеллу азіатську". Це один з улюблених інгредієнтів K-Beauty, який в 2021 році ставатиме популярнішим. До речі, для створення розкішного макіяжу не обійтися без бальзаму Cica Recovery Balm від Dior, здатного заспокоїти, пом'якшити і оживити шкіру до 72 годин. Ще зверніть увагу на відновлювальний крем Dr Jart + Cicapair tiger grass cream.

Бальзам Cica Recovery Balm, Dior
Відновлювальний крем Dr Jart+ Cicapair tiger grass cream

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.