До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усвідомлений підхід у косметології: 5 важливих правил, про які має знати кожен

Promotion

Гарна шкіра — результат турботи про здоров’я всього організму. Про те, як це працює на практиці, розповідають головна лікарка Refuture Aesthetics Марина Шагова і лікарка-косметологиня Дарина Рибальченко.

Реклама
Головна лікарка Refuture Aesthetics Марина Шагова і лікарка-косметологиня Дарина Рибальченко
Здоров’я шкіри починається зсередини

Один з головних трендів у сучасній косметології — холістичний підхід, коли естетичні проблеми вирішують і зовні, і зсередини. Саме він дає довгостроковий якісний результат. Бренд DMK дотримує тієї ж філософії. DMK — це перебудова шкіри зсередини, розв’язання проблеми, а не її маскування. "Холістичний підхід — головна вимога в сучасній медичній практиці, — розповідає Марина Шагова. — Адже шкіра — не одяг, який досить лише акуратно експлуатувати. Це орган, що тісно взаємодіє з нервовою, імунною та ендокринною системами. Це маркер гармонійної роботи й ефективності інших систем організму — або ж навпаки, дисбалансів і прихованих патологій у них. Краси без здоров’я не буває — це філософія команди Refuture Aesthetics з моменту її заснування, тут ми повністю солідарні з ідеологією DMK.

Раніше досить було бути просто косметологом. Тепер накопичився масив знань про нюанси біохімічних зв’язків в організмі, а клієнти прагнуть вирішити безліч завдань одночасно. Все це потребує холістичного підходу, який передбачає нерозривність краси й здоров’я. Саме тому запити клієнтів ми реалізуємо комплексно.

Здоров’я починається зсередини. А патологія вже проявляється зовні. Без фундаментального оздоровлення, гормональної терапії або корекції харчування перетворення зовнішності неефективне. Коли маєте відкритий перелом, треба турбуватися про те, щоб зросталася кістка, і тільки потім — про кількість швів.

До винаходу якісних інструментів діагностики багато століть практикували патофізіогноміку — майстерність визначати захворювання за зовнішнім виглядом, яке китайські лікарі називали мистецтвом читання по лиці. Сьогодні вгадувати, що ховається за глибокими зморшками або висипами, не потрібно: є ефективні протоколи обстеження. Тому вибір відповідної стратегії лікування ми завжди пропонуємо поєднувати з масштабним апаратним скринінгом стану шкіри, а також призначаємо дослідження балансу гормонів.

Можна скільки завгодно скаржитися на неефективні живильні креми й сподіватися на апаратні процедури, що активують синтез гіалуронової кислоти, — але так і не допомогти зневодненій безживній шкірі: якщо сухість спричинена гіпотиреозом або катастрофічним дефіцитом мінералів і вітамінів, зовнішні засоби дають лише тимчасовий ефект. Пігментація на губах може виникати не тільки через брак сонцезахисних засобів, а й сигналізувати про високий адренокортикотропін (гормон гіпофіза, надлишок якого часто йде в парі з дефіцитом кортизолу). А полисілому чоловікові дійсно допоможуть клітинні методики лише після компенсації забраклого гормону тестостерону".

Як поєднувати ін’єкції й догляд

"Патологічно зміненій шкірі, — каже Марина Шагова, — потрібна комплексна терапія й грамотний домашній догляд, незалежно від того, планується контурна пластика (філери) чи ревіталізація. У разі дефектів шкіри реального перетворення одними філерами не досягнути: для привабливості важлива і якість шкіри, і гармонійні риси обличчя. Також важливо розуміти, що проведення інвазивних процедур, байдуже ін’єкційних чи апаратних, завжди має відбуватися після підготовки шкіри.

Наприклад, мезотерапію, треба проходити після того, як куповано активні прояви акне: лікування патології важливіше, ніж додаткове живлення тканин. Спочатку важливо відновити оптимальну роботу системи, а потім братися до решти. Тобто ключове питання перед уколами краси має бути не „Як підготуватися", а „Чи здорова моя шкіра?". Дбати про здоров’я шкіри потрібно не перед процедурою або задля ін’єкцій, а постійно й методично. У разі холістичного підходу шкіра завжди буде готова до естетичної маніпуляції, а процедури будуть максимально ефективні".

Головна лікарка Refuture Aesthetics Марина Шагова
Як стрес впливає на шкіру

"Через стрес шкіра зневоднюється, гірше відновлюється, виробляє менше колагену й стає менш пружною, — пояснює Марина. — Стрес — „спусковий гачок" для акне й екземи. Це один з найпотужніших модуляторів старіння — не тільки шкіри, але й усього організму. Напруга й тривожність — провокаційні чинники, а хронічне запалення призводить до порушення гормонального балансу й розвитку системних патологій.

Тому так важливо підтримувати ресурси організму. Потрібно підвищувати стійкість органів проти агресивних чинників, прокачувати опірність усіх тканин. Медитації, дихальні практики, достатня фізична активність і повноцінний сон, здорове харчування, прогулянки на свіжому повітрі й індивідуальна робота над психоемоційним станом потрібні й важливі. Але максимального ефекту можна домогтися, тільки якщо поєднувати всі ці правила з компетентною терапією для забезпечення готовності організму до будь-яких викликів сучасного світу".

Як жирні кислоти впливають на акне

"Акне часто виникає через порушення жирового обміну й гормонального дисбалансу, — розповідає Дарина Рибальченко. — Щоб їх усунути, треба оптимізувати баланс жирів. Вони потрібні для безлічі процесів, а особливо — для правильного обміну речовин і вироблення статевих гормонів. Дефіцит жирних кислот порушує роботу клітинних мембран і погіршує бар’єрні функції шкіри, унаслідок чого запалення з’являються активніше.

Есенціальні жирні кислоти поліпшують згортання крові, підтримують цілісність шкіри, а ще слугують ефективними антиоксидантами. Але головне — знімають запалення. Це чудовий антисептик, який до того ж пригнічує 5-альфа-редуктазу й у такий спосіб регулює вироблення себуму, знижує чутливість шкіри. Тому пацієнтам з вугровою хворобою ми часто призначаємо капсули DMK EFA+ — поліненасичені жирні кислоти рослинного походження з полімінеральним комплексом.

Як пов’язані травлення й шкіра

У ReFuture Clinic, куди ми спрямовуємо пацієнта, якщо потрібна корекція загального стану здоров’я, часто призначають нутрицевтики — вітаміни, мінерали, амінокислоти й жирні кислоти, що не виробляються в організмі самостійно. Якщо виявляють хвороби травної системи, то проводять комплексну терапію, і потенціал нутрицевтиків у цьому напрямі неможливо переоцінити. Результати нормалізації шлунково-кишкового тракту завжди помітні на обличчі".

Який метод у догляді — найефективніший

"Наситити потрібними нутрієнтами організм, харчуючись або фруктами, або овочами, неможливо. Так само й у косметології: досягти стійко окресленого результату якимось одним методом неможливо, — пояснює Дарина. — Синергія гарна у всьому. Зокрема, космецевтика в поєднанні з апаратними програмами підсилюють вплив одна одної. У разі корекції шрамів і розтяжок прекрасних результатів вдається досягти за допомогою DMK і лазерного шліфування. Лазер CO2 мікропроменями спрямованого впливу усуває старі клітини, відповідаючи за формування щільнішої й гладшої тканини, а формули DMK допомагають відновлюватися швидше й роблять результат яскравішим.

Доктор Данні каже: „Немає якогось одного інгредієнта, методу, апарату або операції, який міг би впоратися зі шкірною патологією — наприклад, з віковими змінами, — самостійно". У доктора Данні колосальний досвід в американській системі профілактики й лікування шкіри, і у своєму висловлюванні він має рацію на 100%. Старіння — це комплексний процес змін у наших тілах, який визначають і генетика, і спосіб життя, і мислення. Втрата ресурсів організму відбувається внаслідок впливу безлічі причин — незбалансованого харчування, шкідливих звичок, гормональних збоїв, через брак фізичної активності, надлишок сонячних променів і низку інших зовнішніх чинників. Так само й молодість шкіри піддається випробуванню безліччю викликів, а отже засіб захисту від них не може бути універсальним".

"Головна рекомендація, яку дають пацієнтам в Refuture Aesthetics, — міняти мислення, — каже Марина Шагова. — Краса — це стиль життя. Молодість — це поповнюваний ресурс. Інструменти для їхньої підтримки не можуть бути константою або універсальним рецептом. Здоров’я — це модульований параметр і його варто скрупульозно конструювати з огляду на безліч індивідуальних аспектів упродовж усього життя.

На перший погляд, все банально просто: добре висипатися, не накопичувати негативу, харчуватися збалансовано й різноманітно, тренуватися, пити чисту воду й стежити за рівнем вітамінів, мінералів і гормонів. Але щоб зрозуміти, скільки саме спорту і який обсяг протеїнів потрібен для оптимального рівня білка конкретній людині, треба зануритися в ідеологію керування віком набагато глибше. На щастя, для цього не потрібно перечитувати тонни наукових досліджень: для цього є професіонали. Звертайтеся в клініку Refuture Aesthetics, щоб отримати кваліфіковану консультацію і почати впевнений шлях до краси, здоров’я та довголіття".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.